Filip Chudý Kultúra

Týždeň ako na dlani: To najlepšie, čo sa chystá v Považskej a okolí

Začal sa nový týždeň, pričom ho spríjemní aj bohatý program v našom meste a okolí. Aké akcie môžeme navštíviť?

Ilustračný obrázok k článku Týždeň ako na dlani: To najlepšie, čo sa chystá v Považskej a okolí
Zdroj: TASR

Happy End

6. novembra o 18:30, kino Mier

Najnovší film Michaela Hanekeho reaguje na aktuálnu tému. Nehovorí len o kríze medziľudských vzťahov v rodine, ale aj o kríze spoločnosti ako takej. Happy End je filmom o tom, že už nevnímame jeden druhého a stávame sa voči sebe slepými.

Hádzaná: Považská Bystrica – Prešov A

7. novembra o 18:30, športová hala

Naši hádzanári získali cez víkend mimoriadne cenné dva body po výhre na pôde vicemajstra zo Šale (25:23), no teraz je už pred nimi „prešovský“ týždeň, keďže doma privítajú oba kluby z tohto mesta. Najprv to bude v utorok úradujúci majster, na ktorého to Považskobystri­čania vedia.

Jazz koncert

8. novembra o 18:00, koncertná sála ZUŠ

Michal Červienka trio Galliano Forever, to je džezový koncert v našom meste, konkrétne v Základnej umeleckej škole – hudobný odbor. Vystúpia na ňom Michal Červienka (akordeón), Klaudius Kováč (klavír) a Róbert Ragan (kontrabas).

Nadežda Jakúbková: Pokoj – Láska – Farby

9. novembra o 16:30, kino Mier

Autorská výstava obrazov Nadeždy Jakúbkovej potrvá v kine Mier do konca novembra. Vernisáž výstavy bude vo štvrtok 9. novembra o 16:30. Potom si ju môžete pozrieť od pondelka do piatka od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00, no a tiež počas prevádzky PX Centra.

Bajkeri

10. novembra o 18:30, kino Mier

Jakub, David a Sašo trávia väčšinu času vo svete sociálnych sietí a ich najväčším životným problémom je vybitý mobil alebo nefunkčná wifi. Na nátlak rodičov sú donútení vydať sa pod vedením Davidovej pôvabnej „macochy“ Terezy na dvestokilometrový cyklovýlet. S prekvapením zisťujú, že tam vonku je skutočný svet. Česká hudobná romanca.

Hokejbal: Považská Bystrica – Svidník

11. novembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti rozbehli sezónu veľmi dobre, veď sú na čele tabuľky, čo je historický moment pre náš hokejbal. Proti Svidníku nastúpia ako favoriti, pričom budú mať šancu vyhrať už 10. zápas za sebou. Dokážu to?

Thor: Ragnarok

11. novembra o 18:30, kino Mier

V najnovšom príbehu je Thor uväznený na opačnom konci vesmíru. Bez svojho mocného kladiva je nútený pustiť sa do preteku s časom, aby sa vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok – skazu svojho domova a koniec asgardskej civilizácie, ktorý sa snaží dosiahnuť nový silný nepriateľ, asgardská bohyňa smrti Hela. Predtým ale musí prežiť smrtonosnú gladiátorskú súťaž, v ktorej je jeho súperom bývalý spojenec a kolega z Avengers – Neuveriteľný Hulk.

Reprezentačný ples

11. novembra o 19:00, Kultúrny dom v Podmaníne

Už 9. Reprezentačný ples sa uskutoční v podmanínskom kulturáku. Do tanca bude hrať skupina Extra. Na spestrenie večera bude prichystaný sprievodný program a tombola.

Zamykanie Manínskej úžiny

12. novembra

Klub slovenských turistov Manín bude symbolicky zamykať Manínsku úžinu, čím sa symbolicky ukončí tohtoročnú turistickú sezónu v našom okolí. Stretnutie turistov bude o 13:00 na symbolickom cintoríne v Manínskej úžine, no turistika začne už v ranných hodinách.

Futbal: Plevník-Drienové – Považská Bystrica

12. novembra o 13:30, futbalové ihrisko v Plevníku-Drienovom

Pomaly sa končí jesenná časť tohto futbalového ročníka, ale ešte na nás čaká veľké okresné derby. Považskobystričania zavítajú na pôdu jednej z najväčších obcí nášho okresu. Ako dopadne táto konfrontácia?

My Little Pony vo filme

12. novembra o 16:00, kino Mier

Priateľstvo má mnoho farieb. V tomto americkom animovanom filme sa predstaví šestica obľúbených farebných koníkov, ktorých na veľkom plátne čaká najzaujímavejšie a najkrajšie dobrodružstvo všetkých čias.

Jigsaw

12. novembra o 18:30, kino Mier

Táto hra nikdy nekončí. V meste sa za záhadných okolností začnú objavovať mŕtve telá, ktoré nesú neklamné známky krutého násilia. Pátranie privedie políciu k šokujúcemu odhaleniu. Všetky dôkazy ukazujú totiž na jediného muža – Johna Kramera. Ale ako je to možné? Muž neslávne známy pod prezývkou Jigsaw, je už viac ako desať rokov mŕtvy… Americký horor.

Made in Czechoslovakia

Považské osvetové stredisko

Retrovýstava legendárnych výrobkov z bývalého Československa bude k dispozícii v Považskom osvetovom stredisku už len do 10. novembra. Výstavu si bezplatne môžete pozrieť v pracovné dni od 9:00 do 16:00, v stredu až do 18:00.

Katarína Vavrová – A čo je krása?

MG ART galéria

Výstava malieb Kataríny Vavrovej potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 24. novembra, pričom je spojená s predajom diel. Galéria je otvorená od utorka do piatka v čase 11:00 – 16:00.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Na čo sa v novembri môžeme tešiť? Top 10 akcií v Považskej Bystrici a okolí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM