Filip Chudý Futbal

Tomášovi (18) sa z brány podaril husársky kúsok: Krásna rozlúčka s mužstvom!

K postupu starších dorastencov MŠK Považská Bystrica do druhej ligy pomohol výrazne aj ich brankár Tomáš Kováč. Ale 18-ročný rodák z nášho mesta gólom nielen zabraňoval, ale ich aj strieľal.

Ilustračný obrázok k článku Tomášovi (18) sa z brány podaril husársky kúsok: Krásna rozlúčka s mužstvom!
Zdroj: Dnes24.sk

Posledný zápas tejto sezóny bol pre starších dorastencov MŠK Považská Bystrica výnimočný. Vďaka víťazstvu 18:0 nad Kaniankou sa postarali nielen o rekordný výsledok ročníka, ale tri získané body im zabezpečili aj víťazstvo v tretej lige a postup do druhej najvyššej súťaže. A hoci sa v poslednom súboji zapísalo celkovo do streleckej listiny až desať hráčov, jeden strelec vyčnieval.

Teraz nemyslíme päťgólového Jakuba Valienta, pretože ten celú sezónu strieľal góly ako na bežiacom páse. Celkovo ich pritom dal až 30, vďaka čomu sa stal suverénne najlepším strelcom súťaže. No tentoraz vynikol strelecky ten, kto skóre duelu uzavrel. Dokázal to totiž brankár Tomáš Kováč, ktorý prišiel raz do pokutového územia súpera a hneď dal gól. Góly futbalových brankárov dosiahnuté z hry sú totiž stále niečím výnimočným.

„Chalani sa v tom zápase celý čas bavili futbalom. Súper z Kanianky nám nekládol veľký odpor a strieľali všetci naši možní hráči. Tak mi tréner na konci povedal, aby som išiel na rohový kop a nejako mi to tam pustili,“ povedal Tomáš Kováč.

Preňho to bol druhý gól v sezóne, ale prvý dosiahol z pokutového kopu minútu pred koncom, pričom ním v Šamoríne zvyšoval na konečných 4:0. A celkovo to bol jeho tretí gól v kariére, no ten úplne prvý dosiahol ako hráč v poli. „Od začiatku sezóny sme urobili veľký kus práce, a hoci to bolo veľmi ťažké, prinieslo to svoje postupové ovocie. Sme preto veľmi šťastní, veď to bola náročná sezóna. No my sme boli super partia. Spoluhráči mi výrazne pomáhali, aby som góly nedostával, pričom sa ešte aj postarali o to, aby som nejaké dal,“ opísal sezónu a pochválil spoluhráčov Kováč.

Pre toho sa skončil dorastenecký vek, pričom nemohol sa s ním rozlúčiť krajšie, ako víťazstvom v súťaži, postupom a streleným gólom v poslednej minúte sezóny. Ako nám prezradil, na stole má rôzne ponuky, pričom sa ešte rozhoduje. No chce zostať pri brankárskej profesii, pričom by sa nebránil ani tomu, aby vychovával mladých brankárov v Považskej Bystrici.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrickí dorastenci postúpili do druhej ligy: FOTO z oslavy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM