Filip Chudý Futbal

Tomáš Brigant mení klub: Považskobystrický odchovanec má veľký cieľ

Odchovanec Považskej Bystrice Tomáš Brigant začiatkom tohto týždňa zmenil klub, keď sa vracia zo zahraničia na Slovensko. Čo ho k tomu viedlo?

Ilustračný obrázok k článku Tomáš Brigant mení klub: Považskobystrický odchovanec má veľký cieľ
Zdroj: TASR

Minulý týždeň sme predstavili odchovancov považskobystrického futbalu, ktorí v novej sezóne pôsobia na najvyššej úrovni doma a v zahraničí. Už vtedy nám jeden z nich, 21-ročný krídelník Tomáš Brigant, prezradil, že v najvyššej českej súťaži zrejme nezostane a bude sa sťahovať na Slovensko. Začiatkom tohto týždňa sa tak aj stalo, čo nám potvrdil samotný hráč. Zo Zbrojovky Brno odchádza na ročné hosťovanie do bronzového mužstva našej najvyššej súťaže Spartaka Myjava, ale český klub si ho môže v zime stiahnuť z hosťovania naspäť.

„Tréner Myjavy Mikuláš Radványi ma chcel. Osobne mi ešte povie, čo odo mňa očakáva, no na nové pôsobisko sa teším. Viem, že Myjava má kvalitných hráčov a skončila minulú sezónu na treťom mieste. Som rád, že som sa tam dostal. Verím, že budeme hrať dobrý futbal,“ povedal Tomáš Brigant.

Odchovanec považskobystrického futbalu pravidelne nastupuje v reprezentácii do 21 rokov. S jeho výrazným pričinením senzačne otočila 21-tka domáci kvalifikačný duel s Holandskom, keď z polčasových 0:2 to skončilo 4:2, pričom Brigant nastúpil práve do druhého polčasu. Pri tomto čerstvom prestupe myslel aj na 21-tku. „Jedných z mojich cieľov je sa dostať do kádra slovenskej 21-tky na budúcoročné ME v Poľsku. Pri tomto prestupe mi preto ide o to, aby som hrával, pomohol Myjave a tým aj sebe,“ dodal Brigant.

Jeho hosťovanie sa podľa informácie na futbalnet.sk oficiálne dotiahlo v utorok, čiže už v tento deň môže nastúpiť na dohrávku 3. kola Fortuna ligy proti Dunajskej Strede. V našej najvyššej súťaži tak po novom aktuálne pôsobia traja odchovanci Považskej Bystrice, okrem Briganta ešte aj Peter Orávik (Zlaté Moravce-Vráble) a Anton Sloboda (Trnava). No a v českej najvyššej súťaži už len brankár Martin Chudý (Teplice).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Z trávnika v Považskej do TOP klubov: Kam všade to dotiahli naši futbalisti?

Slávnosť na mestskom úrade: Primátor prijal úspešných futbalistov, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM