Filip Chudý Iné športy

Ťažké obdobie pre Meszároša: Známy Považskobystričan utrpel vážne zranenie, FOTO

Andrej Meszároš prežíva náročné obdobie. Najznámejší odchovanec považskobystrického hokeja si už v tejto sezóne nezahrá. Čo sa mu stalo?

Ilustračný obrázok k článku Ťažké obdobie pre Meszároša: Známy Považskobystričan utrpel vážne zranenie, FOTO
Zdroj: TASR

Najznámejší odchovanec HK 95 Považská Bystrica Andrej Meszároš neprežíva práve najvydarenejšiu sezónu, aj keď sa začala sľubne. Na jej začiatku sa stal hráčom jediného slovenského účastníka KHL Slovana Bratislava, pričom samotná hráčska kabína si ho neskôr zvolila za kapitána mužstva.

No následne úvodné súťažné zápasy nevyšli celému tímu a problémy sa začali nabaľovať. Slovanu sa výsledkovo nedarí, keď je stále mimo pozícii play-off, navyše kabínu trápia od začiatku sezóny zdravotné problémy a do toho sa pridali aj chýbajúce výplaty, čo potvrdilo aj vedenie HC Slovan na svojej stránke. V bratislavskom klube by to chceli všetko zmeniť v druhej polovici základnej časti, ale ich kapitán im v tom už nepomôže.

Koniec sezóny

Andrej Meszároš totiž vo víkendovom stretnutí proti Avangardu Omsk (3:5) utrpel zranenie kolena, čo potvrdil aj klubový lekár Ján Grauzel. Podľa jeho slov si považskobystrický odchovanec poškodil väzivo a menisky, pričom najprv Meszárošovi ošetria menisky a potom príde pravdepodobne k náhrade skríženého väzu.

Andrej Meszároš v sezóne dohral: Moment jeho zranenia
3
Galéria
Zdroj: TASR

„Nie je to nič moc, mám po sezóne. Už teraz v utorok mám jednu operáciu a v januári zrejme druhú. Do plnej záťaže sa dostanem najskôr o šesť mesiacov,“ povedal samotný hráč.

Zmluvu so súčasným zamestnávateľom má do konca apríla budúceho roku, ak teda nepríde k jej predĺženiu, za Slovan si už zrejme nezahrá. Na svojom konte má zatiaľ vo farbách nášho účastníka KHL 35 odohraných duelov, v ktorých nazbieral 13 kanadských bodov a 63 trestných minút. Nedarilo sa mu hlavne v štatistiky plus/mínus, keď má na svojom konte deväť mínusových bodov, pričom v tejto štatistike patrí aktuálne medzi 20 najhorších obrancov súťaže. Druhý odchovanec Považskej Bystrice v službách Slovana Andrej Šťastný má tiež problémy s kolenom, ale do hry by sa mal vrátiť už v januári.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Skvelý debut odchovanca Považskej v reprezentácii: Bubelov gól! VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM