Filip Chudý Rôzne Kultúra

Sviatočná atmosféra v Považskej sa stupňuje: PROGRAM vianočných trhov na Lánoch

Vianočná atmosféra rastie aj v našom meste, čo by mali podporiť najbližšie vianočné trhy v našom meste. Kedy sa odohrajú a čo ponúknu?

Ilustračný obrázok k článku Sviatočná atmosféra v Považskej sa stupňuje: PROGRAM vianočných trhov na Lánoch
Zdroj: Milan Kováčik

K predvianočnému času neodmysliteľne patria aj vianočné trhy. Tie tohtoročné sú u nás naplánované na 15. a 16. decembra, no kto si chce v Považskej Bystrici užiť takýto druh akcie, nemusí čakať až do tohto termínu. Vianočné trhy sa totiž už siedmykrát uskutočnia aj na Lánoch. V spolupráci s mestom a PX centrom ich pripravil Výbor mestskej časti (VMČ) Lány už na piatok 8. decembra od 14:00 na pešej zóne Dukelskej ulice.

„Nebude chýbať vianočná tombola, v ktorej budú minimálne tri veľké vianočné koše, ktoré môžu ľudia vyhrať. Budú aj stánky s kapustnicou, punčom, medovinou, proste s vianočnou klasikou. Rozdiel bude v tom, že tento rok neplánujeme až toľko stánkov, koľko bolo v minulosti. Ale tie obľúbené chýbať nebudú, aby sme zvýraznili tú pravú vianočnú atmosféru,“ povedala predsedníčka VMČ Lány Jana Veličová.

Ako ďalej prezradila, ľudia si tiež môžu pred Vianocami kúpiť rôzne veci s nimi súvisiace. Chýbať by nemali ručné výrobky, vianočné guličky a pod. Už tradičnou súčasťou týchto trhov budú aj lánovníčky, čo sú medovníky mestskej časti Lány, ktoré sa budú ešte zdobiť. Chýbať tiež nebude pre toto sídlisko už tradičné rozsvietenie vianočného stromčeka. Ten by mali podľa slov Veličovej priviesť a osadiť v piatok ráno, pričom by mal byť vysoký 4 až 5 metrov.

Do budúcnosti sa ale plánuje s tým, aby vianočný stromček na Lánoch nemuseli vyrúbaný dovážať. „Už sme sa dohodli s riaditeľom Mestských lesov Považská Bystrica, že sa v našom parku zasadí nejaký stromček, ktorý bude slúžiť ako vianočný a štandardne ho budeme osvetľovať. Na tie stromy, ktoré už v parku sú, totiž je veľký problém dávať vianočnú výzdobu, keďže by to bolo finančne náročné,“ dodala predsedníčka VMČ Lány.

Program vianočných trhov na Lánoch

  • 15:00 – žiaci SZUŠ Stella (spev vianočných kolied)
  • 15:20 – príhovor primátora a vyhlásenie Vianočnej tomboly
  • 15:25 – folklórna skupina Praznovanka (ľudové vianočné koledy z Praznova)
  • 15:55 – Vianočná tombola 1/2
  • 16:00 – hudobná skupina Heligonica (vianočné a ľudové piesne)
  • 17:00 – duo Zabielný a Hubočan (vianočné a ľudové piesne)
  • 17:30 – Vianočná tombola 2/2
  • 17:40 – rozhovory spojené s reprodukovanou vianočnou hudbou
  • 19:00 – záver trhov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Vianočné trhy v Považskobys­trickom okrese sa blížia: Čo si naše obce pripravili?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM