Filip Chudý Hádzaná

Štyri roky čakania skončili: Považskobystričania s vytúženou výhrou, FOTO

Považskobystrickí hádzanári prerušili svoju negatívnu sériu, keď takmer presne po štyroch rokoch porazili Hlohovec. Ako to vníma mužstvo?

Ilustračný obrázok k článku Štyri roky čakania skončili: Považskobystričania s vytúženou výhrou, FOTO
Zdroj: Barbora Talačová

Pred štyrmi rokmi, konkrétne 13. októbra 2012, porazili hádzanári Považskej Bystrice Hlohovec 23:22. Vtedy zrejme nikoho nenapadlo, že na ďalšiu výhru v ligovom stretnutí nad týmto súperom budú Považskobystričania čakať bez jedného dňa rovné štyri roky. Po sérii 13 zápasov bez výhry a 11 prehrách za sebou, sa naši hádzanári konečne dočkali výhry nad Hlohovcom , keď ho v stredu porazili 27:25.

Tréner hostí Martin Lipták, ktorý je zároveň aj reprezentačným trénerom Slovenska, Považskobystričanom zagratuloval k zaslúženému víťazstvu. V podobnom duchu sa zachoval aj hráč hostí a súčasne považskobystrický odchovanec Lukáš Majbík, podľa ktorého svoju dlhoročnú úspešnú sériu Hlohovčania pred duelom zvlášť nevnímali. „Vôbec sme sa nad tým nezamýšľali,“ prezradil Majbík.

Štatistiky nerobia zápasy

Považskobystrická kabína to síce vnímala, ale tréner Václav Straka podľa vlastných slov týmto smerom mužstvo pred stretnutím nemotivoval. Mužstvo totiž pripravoval na pozmeneného súpera, z ktorého v lete okrem iných odišiel aktuálny držiteľ ceny Hádzanár roka a náš odchovanec Ľubomír Ďuriš.

„Nespomínal som tú sériu v šatni ako motiváciu, štatistiky totiž nerobia zápasy. My a aj Hlohovec máme teraz iné mužstvá, aké boli predtým. Z Hlohovca v lete navyše odišiel považskobystrický odchovanec Ľubomír Ďuriš, čo bola možno taká príčina, že sme ich dlho nevedeli poraziť. Ale takéto série sú len na papieri,“ povedal Václav Straka.

Dôležité hlavne dva body

Toho tešilo aj to, že kým v minulej sezóne sme viacero zápasov tesne prehrali, aj s Hlohovcom, teraz sme už druhý duel za sebou proti kvalitnému súperovi tesne vyhrali, keďže sa nadviazalo na výhru 30:28 so Šaľou. „Minulú sezónu nám viacero zápasov ušlo o gól, dva, teraz som rád, že sme druhý takto dotiahli do víťazného konca, aj keď nám zas ešte predtým v Bratislave ušiel jeden bod,“ vyjadril sa Straka.

Výhra po štyroch rokoch: Považská Bystrica - Hlohovec 27:25
13
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Hlavne zisk ďalších dvoch bodov tešil aj najlepšieho strelca domácich Stanislava Pupíka, ktorý zaznamenal sedem presných zásahov. „Ja sa nepozerám na to, že som bol dnes najlepší strelec. Aj ja som mal v úvode zápasu veľký strelecký odpad, keď som nedal viacero šancí, preto som rád, že to v druhom dejstve už padalo, no hlavné sú dva body,“ dodal Pupík, ktorý po zmene strán strelil päť gólov a zrejme aj ten zlomový, keď vyrovnal na 23:23 a zároveň vybojoval presilovku, ktorú sme vyhrali 2:0.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Lukáš (20) z Považskej zažiaril: Z jeho hetriku padla sánka celému Slovensku

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM