Filip Chudý Rôzne

Strojárenská štvrť schodnejšia: Nečakaná situácia na Kraskovej, FOTO

V považskobystrickej Strojárenskej štvrti vznikol nový priestor pre chodcov, ktorý začali využívať nielen peší, ale počas leta aj iná skupina ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Strojárenská štvrť schodnejšia: Nečakaná situácia na Kraskovej, FOTO
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

V rámci rekonštrukcie chodníkov v meste sa dočkali aj ľudia v Strojárenskej štvrti. Najrozsiahlejšou bola rekonštrukcia chodníka na Okružnej ulici. S prácami sa začalo pri pamätníku, kde v minulom roku skončila rekonštrukcia v rámci výmeny rozvodov tepla a opravený je až po parkovisko pred bývalou Monou.

„Chodník už bol značne zničený, je pritom ako vonkajší okruh mesta veľmi frekventovaný. Potiahol sa v rozsahu 980 metrov štvorcových novým asfaltobetónovým kobercom,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Riešil sa aj chodník pred budovou, kde sídlila Stredná zdravotnícka škola. Ako prezradila hovorkyňa mesta, budova v súčasnosti patrí TSK a je prázdna a nevyužívaná, pričom aj priestor pred budovou patrí vyššiemu územnému celku. „Mesto sa preto rozhodlo opraviť časť, ktorú má vo vlastníctve, a teda plochu pred budovou v šírke jestvujúceho chodníka z bočných strán plochy, kde sa nachádzala zničená kamenná dlažba. Ide o plochu približne 100 metrov štvorcových,“ povedala Kováčiková. Vďaka tomu sa vytvoril jeden ucelený chodník. Nové asfaltobetónové koberce na chodníkoch využívajú v letných mesiacoch nielen chodci, ale aj korčuliari.

V pláne bola aj rekonštrukcia chodníka na Ulici I. Krasku. „Časť obyvateľov však bola proti. Mali sme to v rozpočte pre tento rok a zatiaľ sme to posunuli, uvidíme, ako sa ľudia dohodnú. Budeme čakať na definitívne rozhodnutie od domových správcov,“ povedal primátor Karol Janas. Mesto zatiaľ preto zámer zrekonštruovať chodníky na danej ulici pozastavilo.

Ako vyzerajú opravené chodníky v Strojárenskej štvrti, to si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Stred Považskej Bystrice sa dočkal: Prejdete sa na ňom už po novom, FOTO

Foto: ilustračné

Strojárenská štvrť v Považskej: Zrekonštruované chodníky
3
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM