Filip Chudý Rôzne

Stred Považskej Bystrice sa dočkal: Prejdete sa na ňom už po novom, FOTO

Na považskobystrickom sídlisku Stred by sa malo po novom už lepšie chodiť. Jamy a kaluže by mali z niektorých častí zmiznúť.

Ilustračný obrázok k článku Stred Považskej Bystrice sa dočkal: Prejdete sa na ňom už po novom, FOTO
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

V minulých týždňoch sa na viacerých miestach Považskej Bystrice opravovali chodníky, jedných z nich bolo aj sídlisko Stred. Tam sa snažilo mesto vytipovať tie najfrekventova­nejšie a najzničenejšie chodníky, ktoré predstavovali najmä hlavné pešie ťahy. Opravovali sa však aj niektoré bočné, ktoré boli zničené a smerujú k obchodným centrám. Na Strede sa už v minulom roku opravoval frekventovaný chodník popri banke až k budove Tatranu, v tomto roku sa na práce nadviazalo a opravila sa opačná strana chodníka.

„Od parkoviska za Domom služieb, popri Klenotách až po samotný Dom služieb sa chodník potiahol novým asfaltobetónovým kobercom. V mieste, kde sa chodník pred Domom služieb rozširuje, čiže priestor, kde sa nachádza zastávka, sa položila nová zámková dlažba,“ informovalo mesto.

Nová zámková dlažba plynulo nadviazala na dlažbu k podchodu a k sídlisku Stred. Tiež sa opravil chodník pri Centrume. „Problémy mali občania aj s chodníkom pri bytovom dome číslo 55, kde neodtekala voda a povrch tu bol veľmi nerovný,“ prezradila hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková na začiatku rekonštrukcie. A opravy chodníka sa dočkali nielen ľudia pri tomto bytovom dome, ale aj pri tom s číslom 48. Na Strede sa opravili chodníky celkovo o rozlohe približne 1200 metrov štvorcových.

Ako vyzerajú opravené chodníky na Strede, to si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľké dopravné zmeny pre Považskú: Pribudne aj nová cesta

Foto: ilustračné

Oprava chodníkov v Považskej: Takto po novom na Strede
3
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM