Filip Chudý Rôzne

Strašiaky v Považskej: Predá sa budova bývalej vojenskej správy? FOTO

Jedným zo strašiakov nášho mesta je budova bývalej vojenskej správy. Nám sa podarilo zistiť, komu ju chce mesto predať a aký veľký je záujem možného kupca.

Ilustračný obrázok k článku Strašiaky v Považskej: Predá sa budova bývalej vojenskej správy? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Budova bývalej vojenskej správy vedľa cesty I/61 v blízkosti centra patrí medzi strašiaky nášho mesta. Už dlhšie je opustená, pričom ako nám prezradila hovorkyňa Považskej Bystrice Iveta Kováčiková, pre mesto je táto budova nevyužiteľná.

V minulosti mesto plánovalo do priestorov budovy presťahovať niektoré neziskové organizácie, ktoré v Považskej Bystrici pôsobia, keďže viaceré z nich nemali zázemie, kde by sa mohli stretávať a realizovať svoju činnosť. „Tento problém radnica vyriešila v rámci rekonštrukcie priestorov futbalového štadióna, ktoré kedysi slúžili na rehabilitácie a boli roky zanedbané,“ vyjadrila sa Iveta Kováčiková.

V priestoroch futbalového štadióna našli miesto členovia jednoty dôchodcov, ktorí tu majú vytvorené podmienky pre svoju činnosť. Miesto radnica našla aj pre zdravotne postihnutých. „Iné organizácie nemali záujem presťahovať sa do budovy bývalej vojenskej správy. Aj keď by im mesto dalo len symbolické nájomné, nemali finančné prostriedky ani na energie či iné prevádzkové náklady,“ poznamenala Kováčiková. Mesto preto podľa slov hovorkyne privítalo záujem okresného súdu o túto budovu.

„Minulý rok bola v štátnom rozpočte schválená suma 500 000 eur na odkúpenie budovy. Mesto je pripravené budovu odpredať, dnes už je to len na Ministerstve spravodlivosti a okresnom súde, aby určili termín, kedy by budova mohla prejsť do ich vlastníctva. Mesto je pripravené v rámci osobitého zreteľa previesť im za sumu 500 000 eur túto budovu do vlastníctva,“ povedala Iveta Kováčiková.

My sme preto oslovili Ministerstvo spravodlivosti SR, kde nám Peter Bubla z tlačového oddelenia prezradil, že spolu s Okresným súdom Považská Bystrica ministerstvo dlhodobo rieši problematiku umiestnenia okresného súdu v našom meste, nakoľko súčasné priestory, v ktorých je umiestnený, sú podľa Bublových slov nevyhovujúce.

Ako nám Peter Bubla povedal, jednou z možností bolo odkúpenie predmetnej nehnuteľnosti od mesta a jej následná rekonštrukcia. „Vzhľadom k tomu, že nie je zabezpečené finančné krytie celej investičnej akcie, opätovne prehodnocujeme všetky možnosti umiestnenia okresného súdu v meste za účelom vypracovania podkladu pre ďalšie rokovania Ministerstva spravodlivosti SR s Ministerstvom financií SR v predmetnej veci,“ dodal Peter Bubla.

Ako vyzerá táto budova dnes, to si pozrite to fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Strašiaky v Považskej: Nové INFO od investora budovy ZVL! FOTO

Foto: ilustračné

Bývalá vojenská správa: Takto jej budova vyzerá dnes
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM