Filip Chudý Rôzne

Sťažnosti na zimák v Považskej vyslyšané: Čo všetko sa opravilo? FOTO

Považskobystrický zimný štadión dlhé obdobie čelil kritike a pokutám za stav sociálnych zariadení. Tomu by už ale mal byť koniec.

Ilustračný obrázok k článku Sťažnosti na zimák v Považskej vyslyšané: Čo všetko sa opravilo? FOTO
13
Galéria

Zimný štadión v Považskej Bystrici prechádzal v minulých mesiacoch rekonštrukciou ľadovej plochy a vybraných vnútorných priestorov, čo bolo nutné. Ako nám totiž na začiatku rekonštrukcie prezradil prezident HK 95 Považská Bystrica Miloš Kraus, vďaka nej môže náš hokejový klub vôbec pokračovať v činnosti, keďže výnimka od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) pre starú podobu zimného štadióna skončila v apríli tohto roka. Kým ľadová plocha bola k dispozícii športovcom už v auguste, na nové sociálne zariadenia sa čakalo dlhšie.

Ako uviedol manažér HK 95 Ján Zlocha st., za nedostatky na štadióne dostávali v minulosti od SZĽH pravidelne pokuty. Súperovi hráči sa totiž sprchovali v studenej vode. Navyše veľké sťažnosti dlhodobo bývali aj na stav toaliet pre verejnosť, ktorá navštevovala podujatia na zimnom štadióne. Ľuďom vadil nielen ich vzhľad, ale aj nepríjemný zápach. „Mali sme veľké sťažnosti od športovcov, rodičov a celkovo návštevníkov štadióna. Sociálne zariadenia mali svoje roky a boli naozaj v zlom stave. Okrem toho k stavu spŕch a toaliet v kabínach boli pripomienky aj zo samotného zväzu,“ ozrejmil primátor Považskej Bystrice Karol Janas dôvody, prečo mesto v spoluprácu s Mestskými športovými klubmi (MŠK) realizovali rekonštrukciu.

„Kompletná rekonštrukcia sa týkala sociálnych zariadení pre hokejistov, konkrétne dvoch šatní – hosťovskej a šatne mužov. Sprchy tam mali už vyše 40 rokov a nevyhovovali kritériám kvality hygieny. Po novom sa z jedných spoločných spŕch vytvorili dve. To stálo približne 35 000 eur. Okrem toho máme kompletne zrekonštruované aj sociálne zariadenia, ktoré slúžia pre verejnosť. Tu bola investícia približne 15 000 eur,“ povedal Ľubomír Kubovič, riaditeľ MŠK.

Podľa jeho slov sa síce o sprchy v minulosti starali, ale čas a kvalita materiálov nepustia, pričom tam bola aj zlá technológia, ktorá spôsobovala, že v šatni hostí bola studená voda. „Potrubie sme už prerobili a dodávka teplej vody je už dnes dostatočná,“ uistil Kubovič. Ten tiež uviedol, že sú v pláne ďalšie rekonštrukcie, pri ktorých úzko spolupracujú s hokejovým klubom, ktorý má prisľúbené ďalšie dotácie zo SZĽH. V pláne je hlavne zateplenie časti objektu.

Čo sa týka vynovených sociálnych zariadení pre verejnosť, tie sú podľa slov riaditeľa MŠK čo najviac chránené. Majú na to zabezpečenú službu, ktorá dohliada na toalety, aby sa nezničili. Z toho dôvodu sa podľa potreby zamykajú, resp. odomykajú.

Zimný štadión v Považskej Bystrici: FOTO nových sociálnych zariadení
13
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Plaváreň v Považskej je v rekonštrukcii: Aké problémy odhalili odborníci? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM