Filip Chudý Rôzne

Starosta najsympatickejšej dedinky v okrese: V Podskalí sa všetci poznajú!

Najväčšie sympatie si v našej ankete získala najmenšia dedinka v okrese. Podskalčania z toho zostali prekvapení.

Ilustračný obrázok k článku Starosta najsympatickejšej dedinky v okrese: V Podskalí sa všetci poznajú!
Zdroj: Tomáš Hajdík

O titule najsympatickejšej obce v okrese Považská Bystrica rozhodovali naši čitatelia. Už v úvode hlasovania začal rebríček popularity dediniek naberať kontúry. Najväčšími favoritmi sa v úvodných dňoch stali Podskalie a Bodiná, ktoré ušli svojim prenasledovateľom, pričom v cieli mali ako jediné štvorciferný počet hlasov. Víťazom na nakoniec pomerne jasne stalo Podskalie. Kompletné výsledky hlasovania nájdete v tomto odkaze.

Podľa slov starostu víťaznej obce Antona Mitaša boli Podskalčania veľmi prekvapení, že práve oni hlasovanie vyhrali. „Veď v okrese máme veľké obce ako Papradno či Domaniža, no počtom hlasov boli výrazne za nami. Vnímame to veľmi pozitívne, asi to znamená, že sa ľuďom naša obec páči. Len nevieme, kto za nás hlasoval. Veď my sme najmenšia obec v okrese. Máme 120 obyvateľov a dostali sme takmer 1 600 hlasov. Asi k nám ľudia chodia na turistiku a páči sa im tu,“ povedal Mitaš.

Z ostatných zverejnených údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky vyplynulo, že Podskalie má len 124 obyvateľov, o to je jeho výsledok 1 566 hlasov (25,6 % zo všetkých odovzdaných hlasov) naozaj prekvapujúci. No svedčí o tom, že naši čitatelia si vyberali naozaj podľa sympatií a nie podľa svojho domicilu. Veď vlastne každý štvrtý hlas išiel do najmenšej obce Považskobystrického okresu.

Podľa starostových slov v Podskalí jednoznačne každý pozná každého, no obec obýva vraj viac ľudí. „V štatistikách sú len ľudia uvedení na trvalý pobyt, počas víkendov sa k nám ale presúvajú ľudia z mesta, vtedy je nás tu možno takých 300. Sme koncová obec, čiže tu máme pokoj. Máme tu tiež pekné prostredie, čo sa ľuďom páči. Nám sa páči aj to, že tu máme vybudovanú infraštruktúru, plyn, vodu, ekofarmu, kone, rekreačné zariadenie,“ doplnil Mitaš.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM