Filip Chudý Kultúra

Spríjemnite si voľný čas: Považská Bystrica a okolie láka na zaujímavé akcie

Teplomer síce ukazuje nižšie teploty než zvyčajne, ale ani to by nemalo obmedziť zábavu v Považskej a okolí. Kam sa za ňou v novom týždni vybrať?

Ilustračný obrázok k článku Spríjemnite si voľný čas: Považská Bystrica a okolie láka na zaujímavé akcie
Zdroj: TASR

Mária Čírová & Robo Opatovský

4. decembra o 18:00, kino Mier

Vianočný koncert dvoch skvelých spevákov, ktorých spojilo nadšenie pre Vianoce, výborná doterajšia spolupráca a ľudské aj profesionálne sympatie. Nenechajte si ujsť nezabudnuteľný hudobný zážitok.

Vráťme ducha Vianoc do ulíc mesta

5. decembra o 16:30, pred mestským úradom

Počas podujatia sa slávnostne rozsvieti vianočný stromček pred mestským úradom spolu s ostatnou vianočnou výzdobou v meste. Na podujatí tiež nebude chýbať primátorský punč a stretnutie, fotenie s Mikulášom a kultúrny program.

Stretnutie s Mikulášom

6. decembra o 17:00, KD Jasenica

V Jasenici pripravili pre deti do 13 rokov stretnutie s Mikulášom. Konať sa bude v miestnom kultúrnom dome.

Afrika na Pionieri s Marekom Slobodníkom

7. decembra o 19:00, kino Mier

Video, slide šou a rozprávanie banskobystického cestovateľa Mareka Slobodníka z cesty naprieč Afrikou na Jawách Pionier. Piati cestovatelia, 5 mesiacov na cestách, 15 tisíc kilometrov na jedných z najhorších jednostopých motorových dopravných prostriedkov.Piati cestovatelia, 5 mesiacov na cestách, 15 tisíc kilometrov na jedných z najhorších jednostopých motorových dopravných prostriedkov.

Retro Vianoce

8. decembra o 10:00, Kultúrny dom Udiča

Vianočný trh spojený s tvorivými dielňami, prehliadkou adventných a vianočných ľudových zvykov a tradícií bude aj v Udiči. O 16:00 je naplánovaný príchod Mikuláša a spoločné rozsvietenie vianočnej výzdoby. Okrem zaujímavých výrobkov detí sa môžete tešiť na ochutnávku regionálnych vianočných dobrôt a na vianočný punč.

Vianočné trhy na Lánoch

8. decembra o 14:00, pešia zóna na Dukelskej ulici

Príjemnú vianočnú atmosféru v našom meste podporia vianočné stánky, kapustnica, punč, koledy a tiež rozsvietenie vianočného stromčeka.

Ing. Klement Růžička v zrkadle času

8. decembra o 16:00, kaštieľ Orlové

Prezentácia publikácie o živote a genéze rodu Klementa Růžičku. Táto odborná publikácia je venovaná majiteľovi kaštieľa v Orlovom, ktorým bol Ing. Klement Růžička, generálny riaditeľ Československej Zbrojovky, a. s. Brno, závod I. Považská Bystrica. Knihu napísala Anna Šujanská, historička Vlastivedného múzea Považská Bystrica. O 17:30 program pokračuje prezentáciou histórie Považskej Bystrice s názvom História sa nás dotýka. Vstup je voľný.

Hokej: Považská Bystrica – Spišská Nová Ves

8. decembra o 18:00, zimný štadión

Naši hokejisti potrebujú v boji o play-off každý bod, pričom sa nemôžu pozerať na meno súpera. Teraz k nim prídu nevyspytateľní Spišiaci. Zostanú dôležité body doma?

Filmový klub: Premietame 10 rokov lásky

8. decembra o 18:00, Retro (Music & Coffee)

Premietanie časozberného dokumentu 10 rokov lásky prebehne v rámci CoolTajneRa. Po premietaní filmu bude aj priestor na besedu s autormi filmu Dogdocs

Hokejbal: Považská Bystrica – Vrútky

9. decembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti rozbehli sezónu na výbornú. V poslednom jesennom kole privítajú vo veľkom šlágri Vrútky, čo bude súboj prvého s druhým. Poistí si Považská Bystrica líderskú pozíciu?

Mikulášske popoludnie

9. decembra o 14:00, krytá plaváreň

Detské zábavné Mikulášske popoludnie na krytej plavárni s vodnými atrakciami sa uskutoční v sobotu od 14:00 do 18:00. Cena za vodné atrakcie sú 2 eurá + štandardné vstupné.

Čaro Vianoc a ľudovej piesne

9. decembra o 15:00 a 17:30, kino Mier

Tradičný vianočný program Mestského folklórneho štúdia. V programe vystúpia súbory MFŠ. Scenár a réžia: Milan a Janka Jankoviechovci, hudobná spolupráca: Dobroslav Kortman.

Hádzaná: Považská Bystrica – Hlohovec

9. decembra o 18:00, športová hala

Považskobystrickí hádzanári pokračujú v úspešnej výsledkovej sérii, ktorú budú chcieť natiahnuť proti zlepšujúcemu sa Hlohovcu. Zdolajú aj tohto nepríjemného súpera?

Basketbal: Považská Bystrica – Lučenec

10. decembra o 14:00, telocvičňa ZŠ Rozkvet

V odvetnom zápase 2. kola kvalifikácie Slovenského pohára privítajú naši basketbalisti Lučenec. Súper vyhral v prvom zápase doma 80:78, čo je pre nás hrateľná pozícia pred odvetou. Postúpime do finále kvalifikácie?

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeu v priestoroch SPŠ predĺžili pre záujem zo strany škôl a verejnosti do 15. decembra výstavu, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Výtvarníci deťom

ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa pripravila dobročinnú predajnú výstavu v priestoroch školskej galérie. Výstava potrvá do 22. decembra.

Martin Slatkovský: Portrét

Kino Mier

V kine Mier si môžete v pozrieť aj autorskú výstavu fotografií Martina Slatkovského, ktorá potrvá do konca tohto roka. Pozrieť si výstavu môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu do 18:00 a tiež počas prevádzky PX Centra.

Imro Weiner-Kráľ – Rozprávky pre Elise

MG ART galéria

Výstava Imro Weiner-Kráľ – Rozprávky pre Elise je spojená s prezentáciou pentalógie rozprávok a predstavením záverečnej knihy Zázračný lekár Minet. V priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika potrvá do 12. januára 2018, pričom je spojená aj s predajom rozprávkových kníh.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

December v Považskej a okolí: 10 akcií, kde v závere roka nuda nehrozí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM