Filip Chudý Kultúra

Spríjemnite si nový týždeň: 10 tipov na zaujímavé považskobystrické akcie

O zábavu v našom meste núdza nie je. V Považskej Bystrici sa i počas aktuálneho týždňa bude konať niekoľko akcií, na ktorých by ste nemali chýbať. Kde a kedy sa konajú?

Ilustračný obrázok k článku Spríjemnite si nový týždeň: 10 tipov na zaujímavé považskobystrické akcie
Zdroj: Dnes24.sk

Carol

6. júna o 19:00, Kino Mier

Film Carol ukazuje milostný príbeh, jemnosť a hĺbku jednej strhujúcej lásky. Dobre situovaná a vždy distingvovane elegantná dáma Carol sa v obchodnom dome zoznámi s mladou predavačkou. Banálnosť stretnutia a rozdiel v spoločenskom postavení oboch žien však odrazu prestávajú existovať, obe sú prekvapené okamžitou vzájomnou náklonnosťou.

Hádzaná: MSR mladšieho žiactva

8. júna o 10:00, Kino Mier

Finále 42. ročníka celoslovenskej súťaže mladšieho žiactva, žiakov a žiačok základných škôl, centier voľného času pre tento ročník bude v Považskej Bystrici. Naše mesto bude reprezentovať ZŠ Slovanská, pričom vyzve súperov z Novým Zámkov, Prešova a Hlohovca. V kategórii dievčat budú súperiť medzi sebou Dunajská Streda, Bytča a Šaľa. Turnaj vyvrcholí slávnostných vyhodnotením o 16:45.

Budík

8. – 10. júna

V stredu 8. júna sa prvá časť podujatia koná v ZUŠ I.W.K. od 12:00, pokračuje vo štvrtok 9. júna od 9:00 v kine Mier a vyvrcholí benefičným koncertom s názvom Budík, ktorý každoročne organizuje občianske združenie Budík. Tento rok prispeje aj hudobná skupina Level Up svojím vystúpením k dobrej nálade na X. ročníku tohto benefičného podujatia pred Mestským úradom (v piatok 10. júna od 16:00). Príďte všetci stráviť príjemné chvíle a podporiť dobrú vec.

Warcraft – prvý stret

10. júna o 19:00, Kino Mier

Warcraft je fenoménom herného sveta. Dôkazom jeho nesmiernej popularity môže byť viac než sto miliónov hráčov, ktorí si niektorú z verzií tejto hry zahrali. Prevedeniu Warcraftu na filmové plátno bránili jedine technologické limity kinematografie. Tieto obmedzenia padli a veľkolepé fantasy dobrodružstvo o bolestivom stretnutí dvoch rôznych svetov konečne prichádza na filmové plátno.

Ostrí chlapci

11. júna o 19:00, Kino Mier

Režisér Shane Black prináša na plátna kín ďalšiu zo svojich nezabudnuteľných komédií, plnú skvelých akčných scén a vtipných hlášok. V hlavných úlohách známi herci ako Ryan Gosling, Russell Crowe a Kim Basingerová.

Futbal: Považská Bystrica – Kolačín

12. júna o 14:30, Futbalový štadión v Považskej Bystrici

Futbalisti MŠK Považská Bystrica bojujú o postup do vyššej súťaže. Rozhodovať sa bude zrejme v poslednom kole, v ktorom privítame Kolačín. Príďte sa rozlúčiť so sezónou s možnosťou oslavy postupu.

Lomidrevo

12. júna o 16:00, Kino Mier

Divadelné predstavenie v podaní hercov Divadla na hojdačke zo Žiliny. Rozprávka tematicky čerpá zo zlatého fondu Pavla Dobšinského. Predstavenie je inscenované bábkovou formou – kombinované javajky s veľkými maňuškami.

Ako básnici čakajú na zázrak

12. júna o 19:00, Kino Mier

Legenda sa vracia po 12-tich rokoch na plátna kín. Tentokrát básnici čakajú na zázrak. Dočkajú sa? Štěpán, Kendy a Karas zostali aj po dvanástich rokoch sami sebou a nerozlučnými kamarátmi. Ich nevyčerpateľný zmysel pre humor a schopnosť sebairónie, možno už s ľahkým nádychom skepsy, im pomáha sa vyrovnať s ich neusporiadanými životmi.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha výstava ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou ako aj dobovými zvukovými nosičmi a pozrieť si ju môžete až do konca augusta.

Michal Tvrdý – Výstava fotografií

Kino Mier

Naďalej prebieha aj výstava fotografií z prvého a druhého ročníka podujatia Beh nádeje. Pozrieť si ju môžete každý pracovný deň od 8:00 do 16:00 (v stredu do 18:00), počas víkendov v čase podujatí Kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nabitý jún v Bystrici: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM