Filip Chudý Kultúra

Spríjemnime si nový týždeň: Čo sa chystá v Považskej Bystrici?

Záver októbra so sebou prináša do nášho mesta aj pútavé podujatia. Kde a pri čom sa dá zaujímavo stráviť voľný čas?

Ilustračný obrázok k článku Spríjemnime si nový týždeň: Čo sa chystá v Považskej Bystrici?
Zdroj: TASR

Vábenie výšok

23. októbra o 18:30, kino Mier

Himaláje – najvyššie hory našej planéty. Pre niekoho len čísla v štatistike a miesto na mape. Pre iných náročné výzvy. Dokumentárny film Vábenie výšok mapuje vývoj slovenského himalájskeho dobrodružstva od jeho počiatkov až po prelomové udalosti na Mount Evereste, ktoré vyvrcholili v tragické okamihy slovenského horolezectva.

Hana Zagorová

25. októbra o 19:00, kino Mier

Galakoncert jednej z najväčších hviezd česko-slovenskej hudobnej scény so sprievodom Boom!Bandu Jiřího Dvořáka. Hosťom programu bude Petr Rezek.

Hokej: Považská Bystrica – Trnava

27. októbra o 18:00, zimný štadión

Považskobystrickí hokejisti sa môžu počas tohto týždňa odpútať z posledného miesta tabuľky, ale na to musia zvládnuť domáci zápas proti susedovi v tabuľke z Trnavy. Dokážu to?

Snehuliak

27. októbra o 18:30, kino Mier

Čoskoro napadne prvý sneh. Potom znovu zabije. Po tomto filme už nikdy nebudete stavať snehuliaka s radosťou. Harry Hole je enfant terrible tímu, vyšetrujúceho zločiny v nórskej metropole. Na jednej strane je to výnimočne dobrý detektív, ktorého netradičné metódy skoro vždy vedú k úspechu, na strane druhej sa však jedná o nezodpovedného alkoholika. Americký triler.

Hokejbal: Považská Bystrica – Petržalka

28. októbra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považská Bystrica je na víťaznej vlne, vďaka čomu bojuje o čelo tabuľky, veď na vedúce Vrútky stráca z druhého miesta len bod. Dostane sa po poslednom októbrovom víkende na vytúžené prvé miesto?

matka!

28. októbra o 18:30, kino Mier

Nikdy nezabudnete, kedy ste prvýkrát videli tento film. Najhorší zvuk, ktorý môžete počuť v raji, je zaklopanie na dvere. Jennifer Lawrence a Javier Bardem hrajú v thrilleri matka! manželský pár. Ich idylické spolužitie v krásnom dome v lone prírody naruší príchod nezvaných hostí, ktorých počet neustále narastá. Americký psychologický triler.

Hádzaná: Slovensko – Luxembursko

29. októbra o 15:00, športová hala

V našom meste sa po štyroch rokoch odohrá zápas slovenskej hádzanárskej reprezentácie mužov. V úvodnom domácom zápase kvalifikácie MS 2019 privítame Luxembursko. Medzi nominovanými hráčmi sú aj dvaja odchovanci nášho klubu (Ľubomír Ďuriš, Marián Žernovič). Príďte si vychutnať hádzanársky sviatok na Považí.

Pyžamo pre šiestich

29. októbra o 16:30 a 19:00, kino Mier

Skvelá francúzska komédia z dielne Marca Camolettiho, ktorá obletela celý svet. Je voľným pokračovaním hry Tri letušky v Paríži. V divadelnom predstavení hrajú Gabriela Škrabáková, Danica Jurčová, Anna Nováková, Richard Stanke, Ján Dobrík, Michal Rovňák.

Hokej: Považská Bystrica – Slovensko 20

29. októbra o 17:00, zimný štadión

Vo vloženom zápase privítajú naši hokejisti mladých reprezentantov Slovenska do 20 rokov, ktorí sa pripravujú na svetový šampionát. Čo ukáže táto zaujímavá konfrontácia?

Jozef Sádecký: Momenty krajiny

Kino Mier

Autorská výstava krajinárskej a horskej fotografie považskobystrického fotografa Jozefa Sádeckého. Výstava potrvá do 31. októbra a pozrieť si ju môžete počas pracovných dní od 8:00 do 16:00 a počas víkendu v čase podujatí v kine Mier.

Made in Czechoslovakia

Považské osvetové stredisko

Retrovýstava legendárnych výrobkov z bývalého Československa bude k dispozícii v Považskom osvetovom stredisku do 10. novembra. Výstavu si bezplatne môžete pozrieť v pracovné dni od 9:00 do 16:00, v stredu až do 18:00.

Katarína Vavrová – A čo je krása?

MG ART galéria

Výstava malieb Kataríny Vavrovej potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 24. novembra, pričom je spojená s predajom diel. Galéria je otvorená od utorka do piatka v čase 11:00 – 16:00.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Zuzana priniesla hotové skvosty: Unikátna výstava v Považskej na vlne nostalgie!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM