Filip Chudý Rôzne

Spanilá jazda Považím: Vieme, kedy sa pokocháme krásnymi veteránmi v Považskej

Do Považskobystrického okresu a tiež nášho mesta prídu historické vozidlá. Kadiaľ pôjde spanilá jazda veteránov?

Ilustračný obrázok k článku Spanilá jazda Považím: Vieme, kedy sa pokocháme krásnymi veteránmi v Považskej
Zdroj: Veterán Klub Manín

Miestny Veterán Klub Manín (VKM) organizuje viacero obľúbených akcií, ktoré sú spojené s historickými vozidlami. V apríli tohtoročnú sezónu veteránov v našom regióne odštartovalo symbolické otvorenie sezóny. Druhým tohtosezónnym podujatím z dielne VKM bude Spanilá jazda Považím. Tá pred rokom v júli napísala svoj prvý ročník, jej druhé pokračovanie príde na rad v sobotu 12. mája.

„Spanilá jazda Považím je oproti tradičnému otvoreniu sezóny väčšia akcia. Tiež je zameraná na okolie Považskej Bystrice, ale rozsiahlejšou trasou. Na toto podujatie by mali prísť ešte zaujímavejšie kúsky, lebo je to určené pre širší okruh veteránistov,“ povedal predseda VKM Zdenko Metzker III.

Zraz veteránov je v sobotu o 10:00 pri reštaurácii Hošták a z nášho mesta sa po štarte o 11:00 pokračuje smerom na Plevník-Drienové, odtiaľ do Kostolca a Považskej Teplej. Následne trasa vedie do Prediera a odtiaľ do autocampu v Súľove, kde bude od 12:15 do 13:30 prestávka. Po reštarte sa pôjde trasou Bytča – Petrovice – Štiavnik – Hvozdnica – Jasenica – Stupné – Brvnište – Papradno. V najväčšej obci nášho okresu je cieľ v miestnej kolibe. Tam je na pláne aj ukončenie akcie v čase 15:00 – 16:30.

Na podujatí radi privítajú aj tých, čo si budú chcieť len obzrieť vzácne kúsky. Najideálnejšie miesta sú na štarte, v mieste prestávky a v cieli. Spanilá jazda Považím je venovaná všetkým nadšencom historických vozidiel, ktorý sa radi prevezú tými najkrajšími kútmi Horného Považia. Zraz je limitovaný počtom vozidiel 65. Bude sa tiež súťažiť o najkrajší automobil a motocykel.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM