Rôzne

Šoltésova ulica sa dočkala veľkej dopravnej zmeny: Kedy sa na nej môže parkovať? FOTO

Najväčšia ulica v Jelšovom prešla od začiatku mája značnou dopravnou zmenou. A hoci ju vodiči ešte nedodržujú, mali by si začať zvykať, inak pošlú na nich políciu.

Ilustračný obrázok k článku Šoltésova ulica sa dočkala veľkej dopravnej zmeny: Kedy sa na nej môže parkovať? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Šoltésova ulica v Jelšovom prešla výraznou dopravnou zmenou. Od začiatku mája je na nej totiž časovo obmedzené parkovanie. „My sme sa na zasadnutí Výboru mestskej časti Jelšové – Hliníky dohodli spolu s občanmi, že časové obmedzenie parkovania bude počas pracovných dní od 7:00 do 17:00 a začne platiť od 1. mája. Lenže ešte nemáme hotové dodatkové tabule, ktoré by na časové obmedzenie upozorňovali,“ povedala nám predsedníčka VMČ Jelšové – Hliníky Jarmila Králiková.

„Dodatkové tabule sú momentálne vo výrobe, podľa slov kolegu, ktorý ich dal robiť, by mali byť hotové asi budúci týždeň, no značky úplného zákazu státia tam už sú,“ dodala Králiková. Lenže počas našej obhliadky sme napočítali približne desať áut, ktoré zákaz státia na Šoltésovej ulici nedodržali. „Teraz to necháme ešte tak. Na zasadnutí sme si spolu s občanmi povedali, že dokým tam tie tabule nebudú, tak sa to ešte kontrolovať nebude. No ako náhle sa tie dodatkové tabule osadia a ľudia tam aj naďalej budú stáť, potom by sme tam poslali mestskú alebo štátnu políciu,“ vyjadrila sa nám predsedníčka VMČ Jelšové – Hliníky.

„Dúfam, že toto opatrenie pomôže vyriešiť situáciu, pretože nie sú tam také podmienky, že by ľudia nemohli parkovať na svojich pozemkoch. Tých ľudí, čo sa to najviac týka, tak tí boli na spoločnom zasadnutí a povedali svoj názor, pričom sme sa dohodli na tomto kompromise,“ vyslovila sa Jarmila Králiková.

Rôzne názory občanov

Dlhodobý problém tejto ulice sa tak začal riešiť, keďže hlavne ľudia s kočíkmi alebo tí na vozíčku mali problém cez ňu prejsť. „Konečne sa to rieši, bolo načase, veď to tam bolo hrozné. Dokonca aj autobusy často nevedeli prejsť,“ povedala nám pani Eva (53). „Zákaz už síce platí, ale ako vidíte, autá tu ešte parkujú, no aj tak je to už lepšie, ako to bolo,“ vyjadril sa nám dôchodca Ján. „Bývam tu síce, no ani neviem, že tu má byť nejaký zákaz parkovania, ja sa o také veci nezaujímam,“ povedal nám tínedžer Patrik.

Ďalšie plánované opatrenie

Hoci je v Jelšovom prikázaná rýchlosť 30 km/h, vodiči ju často nedodržujú, čo je druhý problém, ktorý sa tiež preberal na ostatnom zasadnutí VMČ Jelšové – Hliníky, pričom riešením majú byť retardéry „No tie ešte nie sú isté, to totiž nie je taká jednoduchá záležitosť. To sa musí prekonzultovať aj so štátnou políciou a kompetentnými ľuďmi, či by to tam bolo vôbec vhodné. Lepšie by bolo, ak by tam asi chodili merať rýchlosť. Pretože ak by tam boli retardéry, prekážali by napríklad odhŕňačom snehu. Alebo aj tomu, kto by to mal pred domom, keďže by mu tam hrkotali autá,“ dodala Jarmila Králiková.

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania pozerajú na daňový úrad častejšie ako obvykle: Čo je to na tých stenách? FOTO vnútri

Foto: ilustračné

Dopravná zmena na Šoltésovej ulici: No aj cez zákaz sa na nej parkuje
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM