Filip Chudý Hádzaná

Slovenský olympijský výber v našom meste: Bohaté považskobystrické zastúpenie

V našom meste sa stretol olympijský výber Slovenska, v ktorom nájdeme aj zástupcov z nášho mesta. Čo prezradili?

Ilustračný obrázok k článku Slovenský olympijský výber v našom meste: Bohaté považskobystrické zastúpenie
2
Galéria

Aktuálny asociačný termín sa netýka len slovenskej hádzanárskej reprezentácie mužov, ktorá sa v nedeľu 29. októbra o 15:00 predstaví proti Luxembursku v Považskej Bystrici, ale aj olympijského tímu našej krajiny. Ten aj v tejto sezóne povedie Václav Straka, ktorý je zároveň aj tréner považskobystrických MŠK, pričom zastúpenie máme aj vo zvyšku realizačného tímu. Asistentom trénera je Radek Motlík, fyzioterapeutom Matej Drbul a vedúcim mužstva bývalý hráč MŠK Martin Maťaš. Olympijský výber sa stretol v našom meste v utorok podvečer, v stredu bola na pláne intenzívna celodenná príprava a vo štvrtok doobeda odchádza na turnaj do poľského Plocku. Tam sa postupne od piatka do nedele stretne s Litvou a rezervami Poľska a Ruska.

„Zväz prejavil záujem o moje pokračovanie, pričom teraz úzko spolupracujem s trénerom áčka Jensenom, podobne, ako som spolupracoval predtým s Martinom Liptákom. Ciele sa ale nemenia, našou úlohou je hrať v rovnakom systéme, ako hrá reprezentačné áčko, aby hráči boli na to navyknutí a pracovalo sa tak koncepčne. Tiež je dôležité, aby sme nabrali medzinárodné skúsenosti, preto je pozitívne, že máme zápasový vrchol,“ povedal Straka.

Ten so súčasným tímom pracuje s novými obrannými a útočnými systémami, ktoré priniesol nový tréner našej mužskej reprezentácie Dán Heine Ernst Jensen. Straka si s ním spoluprácu pochvaľuje, podobne, ako aj s trénermi mládežníckych reprezentácií. V jeho súčasnom výbere sú dvaja Považskobystri­čania – pivot MŠK Šimon Macháč a pivot Topoľčian Erik Žilinčík. „Tomáš Vallo si doliečuje zranenie zo zápasu v Nových Zámkoch, preto vypadol z nominácie. Medzi náhradníkmi bol aj Peter Jurák, ktorý mohol byť povolaný, ale zabránili mu v tom študijné povinnosti,“ vysvetlil Straka s tým, že celkovo v olympijskom tíme prišlo k zmenám hlavne na postoch spojok, no je to zároveň šanca pre ostatných.

Viacero hráčov, ktorí minulú sezónu pôsobili v olympijskom výbere, je už aj súčasťou reprezentačného áčka a budeme ich môcť vidieť v nedeľu v kvalifikačnom zápase MS 2019 v považsko­bystrickej športovej hale, napr. aj nášho odchovanca Mariána Žernoviča, čo motivuje aj ďalších. „Je príjemné sa opäť vrátiť do športovej haly v Považskej Bystrici a zatrénovať si tu. Teším sa tiež na náročnú konfrontáciu proti kvalitným súperom na turnaji v Poľsku. Verím, že sa zohráme, odohráme dobré stretnutia a naberieme medzinárodné skúsenosti. Niektorí hráči z tohto výberu sa už dostali aj do prvého tímu, čiže šancu má každý. Uvidíme, ako sa to bude časom vyvíjať,“ konštatoval Erik Žilinčík.

Jeho kolega Šimon Macháč je spokojný, že olympijský tím sa pripravuje práve v Považskej Bystrici, keďže nemusí nikde cestovať, čo mu aj uľahčuje školské povinnosti, keďže dokončuje vysokoškolské štúdium. „Vždy sa na tieto akcie teším, pretože to dá hráčovi veľa a získa neoceniteľné skúsenosti. Snažím sa tu naplno pracovať, aby som sa ešte aj zlepšil a v budúcnosti mal šancu aj na reprezentačné áčko, hoci si uvedomujem, že na Slovensku máme veľa kvalitných pivotov,“ vyjadril sa Macháč s tým, že v Poľsku nechcú hrať bojazlivo, čo by malo pomôcť aj k lepším výsledkom.

Olympijský tím Slovenska: Zastúpenie má aj Považská Bystrica
2
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Šesťdňová pobláznila Považskú: Pozrite na FOTO, ako sa tu súťažilo pred 40 rokmi

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM