Filip Chudý Rôzne

Sledujte, čo sa valí na okres Považská: Meteorológovia vydali takéto výstrahy!

Odborníci zverejnili výstrahy pre náš okres. Pred čím všetkým nás varujú? Pozrite presné časy výstrah od meteorológov.

Ilustračný obrázok k článku Sledujte, čo sa valí na okres Považská: Meteorológovia vydali takéto výstrahy!
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zverejnil výstražné informácie prvého stupňa, ktorými varuje obyvateľov v Považskobys­trickom okrese pred vetrom a tiež snehovými jazykmi a závejmi. Výstraha pred vetrom platí od soboty 17. marca 17:00 do nedele 18. marca 15:00. Na snehové jazyky a záveje si treba dať pozor v nedeľu od polnoci do 21:00.

„V okrese Považská Bystrica sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov. Tá predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informuje web SHMÚ.

Na ňom tiež píšu, že v našom okrese sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h) a priemernú rýchlosť ojedinele 12–14 m/s (45–50 km/h). „Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uviedli odborníci z nášho hydrometeorolo­gického ústavu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM