Filip Chudý Rôzne

Sledujte, akí zaľúbenci mali svadbu v Považskej: Dôkaz, že láska nepozná hranice

Veľký deň D, na ktorý sa len tak nezabúda. Medzi práve takéto momenty patrí aj svadba. V Považskej sa však neberú výlučne len Slováci. Tu je dôkaz.

Ilustračný obrázok k článku Sledujte, akí zaľúbenci mali svadbu v Považskej: Dôkaz, že láska nepozná hranice
Zdroj: TASR

Matričný úrad v Považskej Bystrici zhromažďuje viacero zaujímavých štatistických údajov, pričom matričné služby poskytuje nielen pre Považskobystri­čanov, ale aj pre obce Sverepec, Kostolec, Záskalie a Vrchteplá. Z najnovších štatistík o sobášoch vyplynulo, že svoje áno si v našom meste medziročne povedalo približne o 11 percent párov menej.

„Sobášov bolo v uplynulom roku menej, konkrétne ich bolo 203, čo je o 26 menej ako v roku 2015. Z toho bolo 132 cirkevných a 71 civilných. V 11 prípadoch občan Slovenskej republiky uzatvoril sobáš s cudzincom a v jednom prípade sa u nás brali cudzinci, ktorí tu žijú,“ informovala hovorkyňa Považskej Bystrice Iveta Kováčiková.

Zo spomínaných 11 sobášov s cudzincom išlo v piatich prípadoch o svadbu s občanom Česka a jedenkrát s občanom Veľkej Británie, Írska, Haiti, Srbska, Turecka, Nemecka. Svoje áno si u nás tiež povedal pár tvorený občanmi Ukrajiny a Ruska.

V minulom roku sa tak v našom meste nielenže zastavil nárast sobášov z predchádzajúcich rokov, ale navyše nastal medziročný pokles, ale ten nebol až tak výrazný. Veď v roku 2013 bolo 163 sobášov, o rok neskôr 198, v roku 2015 zas 229 a v minulom roku 203. Počet civilných sobášov bol tretím rokom za sebou prakticky rovnaký (78, 79, 71), trochu viac sa medziročne menia počty cirkevných sobášov (120, 150, 132).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrický panelák iste spoznávate… Toto prvenstvo mu už nik nevezme!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM