Filip Chudý Hádzaná Hádzaná

Slávny súper do Považskej: Môžeme sa tešiť na športový sviatok roka! FOTO

Hoci je len leto, už teraz sa Považskobystričania môžu tešiť na posledný novembrový víkend. Vtedy totiž do nášho mesta zavíta slávny európsky klub.

Ilustračný obrázok k článku Slávny súper do Považskej: Môžeme sa tešiť na športový sviatok roka! FOTO
Zdroj: facebook EHF

V utorok krátko predpoludním spoznali hádzanári MŠK Považská Bystrica svojho súpera v 3. kole Vyzývacieho pohára. Spomedzi 16 nasadených klubov sa im ušiel jeden z najzvučnejších súperov, ktorým je srbský Partizan Belehrad. Prvý zápas sa bude hrať 19. alebo 20. novembra v Srbsku, odveta o týždeň neskôr v Považskej Bystrici. Aktuálne bronzové mužstvo srbskej ligy je spolu s Crvenou zvezdou Belehrad s deviatimi majstrovskými titulmi najúspešnejším mužstvom srbskej hádzanárskej histórie.

„Je to súper z bývalej Juhoslávie, silnej hádzanárskej krajiny, viacnásobný účastník skupinovej fázy Ligy majstrov aj z nedávnej minulosti. To vypovedá o tom, že budeme mať ťažkého súpera. Dovolím si povedať, že je ešte o kúsok ťažší, ako bola minulý rok Vogošča,“ povedal manažér MŠK Považská Bystrica Ľuboš Cifra.

V aktuálnom kádri nášho súpera sú samí Srbi, v drvivej väčšine odchovanci klubu s vekovým priemerom niečo nad 20 rokov. „Dnes ešte ťažko povedať, aký káder bude mať náš súper v novembri, keďže môžu nakúpiť hráčov. My ich budeme priebežne sledovať a získavať o nich čo najviac informácií,“ vyslovil sa Cifra, ktorý pripustil, že súper bude zrejme menším favoritom, ale v otázke postupových šancí ešte nechcel predbiehať.

Manažér našich hádzanárov tiež vylúčil možnosť, že by sa oba zápasy hrali v Srbsku, ak by ich súper s takou požiadavkou oslovil. „To neexistuje! My hráme európske poháre vždy kvôli fanúšikom, preto budeme hrať určite doma,“ reagoval Ľuboš Cifra, ktorý si zároveň uvedomuje, že kvôli povesti fanúšikov Partizanu to môže byť rizikové stretnutie. „Ak súper nahlási nejakých fanúšikov, je možné, že budeme musieť vyhlásiť rizikový zápas, aj s touto alternatívou musíme počítať,“ dodal Cifra.

Hlasy na žreb z tábora MŠK Považská Bystrica

Václav Straka (tréner): „Pozitívom môže byť to, že odvetu hráme doma. Informácie si o súperovi budeme zháňať, viem len to, že je to mladé družstvo. Popravde, nechcel som nikoho z bývalej Juhoslávie. Partizan určite nie je outsider, ale tiež sme mohli dostať myslím niekoho silnejšieho. Podľa mňa je to hrateľný súper.“

Šimon Macháč (pivot): „Každý súper zo Srbska je kvalitný, pretože majú veľkú základňu. Ale určite sa na nich pripravíme a budeme chcieť postúpiť čo najďalej. No v každom prípade je to súper, ktorého sme si nepriali. Ale je to lákadlo pre fanúšikov, preto verím, že nás ich príde povzbudiť čo najviac.“

Ako prebiehal žreb Vyzývacieho pohára, to si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská v očakávaní: Čoskoro sa dozvieme dôležitú informáciu!

Foto: ilustračné

Žreb Vyzývacieho pohára: MŠK Považská Bystrica v osudí
7
Galéria
Zdroj: facebook EHF
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM