Filip Chudý Iné športy

Skvelý finiš Považskobystričanov: Zimujeme v popredí tabuľky!

Hokejbalisti Považskej Bystrice vynikajúco zvládli záver jesennej časti, keď ozbíjali o body favoritov. Ako v klube hodnotia prvú časť sezóny?

Ilustračný obrázok k článku Skvelý finiš Považskobystričanov: Zimujeme v popredí tabuľky!
Zdroj: HBK PROTEF Považská Bystrica

Hokejbalisti HBK PROTEF Považská Bystrica zakončili svoje účinkovanie v jesennej časti Extraligy tak, ako ho aj začali, čiže výhrami. Na úvod sezóny ich to vynieslo na čelo tabuľky, odkiaľ sa postupne prepadli až mimo pozícii play-off, ale vďaka trom výhram, a to všetko proti trom silným súperom, sú zrazu na výbornej štvrtej priečke. „Pred poslednými tromi zápasmi jesene nám tréner povedal, aby sme k tomu pristúpili tak, ako by to bolo už play-off,“ povedal považskobystrický brankár Peter Buliš.

V zápase so Skalicou hráči HBK PROTEF obrazne vstali z mŕtvych, keď otočili výsledok z 0:3 na 5:3. Do zápasu s LG ABhokej Bratislava išli podľa Buliša s cieľom zrušiť súperovi 13-zápasovú sériu bez prehry v riadnom hracom čase. „Hrali sme veľmi umne, dodržali taktiku a vyhrali 1:0. Následne proti Ružinovu sme chceli potvrdiť formu a získať body. Bol to vyrovnaný duel. Ale potvrdilo sa staré pravidlo, že kto nedá gól v presilovke 5:3, nezaslúži si vyhrať,“ konštatoval po víťazstve 2:0 Buliš, ktorý v dvoch víkendových dueloch proti bratislavským súperom nedostal ani jeden gól.

Spokojnosť s jeseňou

Tým sa pre hokejbalistov Považskej Bystrice uzavrela jesenná časť, ktorú náš brankár hodnotí pozitívne. „Na začiatku sme boli vysoko v tabuľke, no potom sme nezvládli kľúčové stretnutia s Pruským, Diakovou a Svidníkom. Našťastie sme ale záver jesene zvládli,“ prezradil Buliš s tým, že príprava na jar bude náročná, ale spravia všetko pre čo najlepší výsledok v sezóne.

„Celková spokojnosť s jeseňou by bola, aj keď nás mrzia niektoré nezvládnuté zápasy s papierovo ľahšími súpermi, hoci v súťaži nikto slabý nie je. No po minulých sezónach by nikto nečakal, že zrazu budeme stáť v tabuľke tak vysoko, ako teraz stojíme,“ vyjadril sa manažér klubu Martin Kolek.

Bodový nárast

Zaujímavé je to, že už teraz získali Považskobystričania o päť bodov viac, ako v celej minulej sezóne dokopy. Ale podľa Martina Koleka je tabuľka v tejto sezóne enormne vyrovnaná. „Kým minulý rok by nám to už pomaly stačilo na play-off , teraz v žiadnom prípade nemôžeme zaspať a musíme hrať ďalej, lebo každé zaváhanie nás môže stáť play-off,“ doplnil Kolek.

Ako ďalej prezradil, ciele v sezóne sa nemenia, tým základným je play-off, pričom by boli aj radi za čo najlepšie miesto v ňom, aby mohli prípadne hrať rozhodujúce stretnutia vyraďovacej časti na domácej pôde. „Musíme ísť do toho s pokorou, rešpektom, ale zároveň bez strachu zápas od zápasu,“ dodal Kolek s tým, že za úspešnú jeseň ďakuje celému tímu, fanúšikom a aj všetkým partnerom na čele s mestom.

Postúpi HBK PROTEF Považská Bystrica do play-off?

Nie

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čanov čaká cesta do Holandska: Vládne so žrebom spokojnosť? VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM