Filip Chudý Rôzne

Sezóna veteránov štartuje: Považskou a okolím sa preženú prvé vzácne kúsky!

V Považskej Bystrici si dávajú zraz majitelia historických vozidiel, ktorí tu odštartujú novú sezónu. Kadiaľ povedie trať?

Ilustračný obrázok k článku Sezóna veteránov štartuje: Považskou a okolím sa preženú prvé vzácne kúsky!
Zdroj: Veterán Klub Manín

Veterán Klub Manín (VKM) pripravil tohtoročné otvorenie sezóny historických vozidiel v našom regióne na sobotu 21. apríla. Predseda VKM Zdenko Metzker III. prezradil, že keď bol klub založený, prvou akciou bolo toto symbolické otvorenie sezóny, v ktorom budú teraz pokračovať štvrtýkrát. Miestom zrazu je o 13:00 parkovisko pred hotelom Manín v Považskej Bystrice. Odtiaľ približne po polhodine vyrazia účastníci na tradičný výjazd cez Manínsku tiesňavu do Vrchteplej, tam sa otočia, no a cez Domanižu pôjdu do Čelkovej Lehoty, kde tento výjazd spoločne zakončia.

„Je to voľné otvorenie sezóny, preto nemáme až taký prehľad, kto všetko príde, ono sa to utrasie až tesne pred podujatím. Ale volali nám napríklad aj z Partizánskeho, že odtiaľ sa s nami prídu odviesť na dvoch vozoch z 50. a 60. rokov. V minulosti na tomto prvom výjazde bývalo 25 až 30 vozidiel. Verím, že nám bude počasie priať, aby sme úspešne otvorili sezónu,“ povedal organizátor Ľuboš Šlapka.

Podľa neho by na podujatí mali byť vozidlá ako AC Cobra, Mercedes-Benz 300 SL, možno prídu aj motocykle ČZ 500, ale hlavne to budú historické vozidlá z východného bloku a motocykle z Považskej Bystrice.

Tohtoročné otvorenie sezóny nebude končiť vo Vrchteplej pri Pamätníku SNP, ale cieľom zrazu je Čelkova Lehota. „Trasa ide vždy cez Manínsku tiesňavu, čo je symbolické vzhľadom na názov klubu odvodený od vrchu Manín. Cieľ je nový preto, že keď sme tadiaľ v minulosti prechádzali, uvedomili sme si, že je tam veľmi pekné miesto aj výhľad na autá. Navyše sa tam dá príjemne posedieť pri ohni,“ vysvetlil predseda VKM.

Tento klub bude počas roka organizovať ďalšie tri väčšie akcie. V polovici mája to bude Spanilá jazda Považím, čo je akcia s rozsiahlejšou traťou v okolí nášho mesta. Koncom júna príde na rad rely veteránov Strážov classic, ktorej štart aj cieľ bude prvýkrát v Považskej Bystrici, pričom v centre mesta budú autá predstavované. No a začiatkom septembra to bude Považskobystrický motocykel. Na jubilejnom 10. ročníku budú ešte zaujímavejšie preteky pravidelnosti a tiež zručnosti. Toto podujatie bude venované prototypu VM 238 Mistral.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM