Filip Chudý Rôzne

Sezóna na kúpalisku ukončená: Kedy by sa mala otvárať plaváreň v Považskej?

Letné kúpalisko v Považskej Bystrici síce malo mať predĺženú sezónu, ale tá je už ukončená. Dokedy budeme čakať na otvorenie plavárne?

Ilustračný obrázok k článku Sezóna na kúpalisku ukončená: Kedy by sa mala otvárať plaváreň v Považskej?
Zdroj: Dnes24.sk

Počas augusta na považskobystrickej krytej plavárni vyhlásili havarijný stav, keďže letné revízie odhalili vážne problémy s priesakmi vody z bazéna. Mestská spoločnosť Mestské športové kluby (MŠK) Považská Bystrica, ktorá spravuje plaváreň, vtedy vyhlásila verejnú súťaž na rekonštrukciu krytej plavárne. Jej víťazom sa stala považskobystrická firma Aktiv Pro, ktorá pre MŠK podľa uverejnenej zmluvy tento rok rekonštruovala za takmer 307 000 eur s DPH ľadovú plochu na zimnom štadióne. Ako nám potvrdil riaditeľ MŠK Ľubomír Kubovič, vysúťažená suma na rekonštrukciu krytej plavárne je 107 177, 84 eur s DPH.

Keďže krytá plaváreň z dôvodu rekonštrukcie neslúži od začiatku septembra verejnosti, ako to bývalo v minulých rokoch, rozhodlo sa MŠK ešte v auguste, že predĺži sezónu na letnom kúpalisku. Tá mala byť predĺžená do 17. septembra, ale medzitým sa už ukončila.

„Plánovali sme, že v prípade dobrého počasia sa bude letné kúpalisko využívať do 17. septembra, dokedy sme mali aj s elektrárňami dohodnutú dodávku elektrickej energie. Ale vzhľadom na to, že už nie je na letné kúpanie priaznivé počasie a ani predpoveď na ďalšie dni nebola priaznivá, tak sme tohtoročnú sezónu na letnom kúpalisku ukončili,“ prezradil Kubovič.

Zmluva o dielo medzi MŠK a Aktiv Pro hovorí, že práce na krytej plavárni majú byť ukončené do 15. októbra. Riaditeľ MŠK nám prezradil, že hneď po dokončení prác by chceli plaváreň otvoriť. „Termín otvorenia krytej plavárne 15. októbra je braný s určitou rezervou. Nevieme totiž, aké skryté problémy môžu nastať, keďže sa bude otvárať vrchná vrstva a nevieme presne, ako to vyzerá pod povrchom. Optimistický termín hovorí, že plaváreň by sa mohla otvoriť o 5–6 dní skôr. Ale radšej sa držíme toho prvého termínu,“ doplnil Kubovič s tým, že kachličky okolo bazéna sú už odstránené a aktuálne sa brúsi vrstva pod nimi, až po jej odstránení budú vedieť, čo všetko bude treba opravovať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Zmeny na považskobystrickej stanici: Pozrite, ako to na nej po novom vyzerá, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM