Filip Chudý Iné športy

Sériu prehier tréneri Považskej neustáli: Nové metly hneď na úvod zametali

U hokejistov Považskej Bystrice prišlo k zmene trénerov. Nová dvojica potvrdila ošúchanú frázu, že nová metla dobre metie.

Ilustračný obrázok k článku Sériu prehier tréneri Považskej neustáli: Nové metly hneď na úvod zametali
Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie HK 95 Považská Bystrica išlo do novej sezóny so smelšími ambíciami, keď chcelo po dlhých rokoch opustiť spodné priečky tabuľky a postup do play-off si zabezpečiť z čo najvyššej pozície. Lenže úvod sezóny bol ako zo zlého sna. Prišla séria siedmich prehier, pád na dno tabuľky, navyše v Michalovciach bol z toho minulú stredu debakel 3:12. Ako nám povedal manažér HK 95 Ján Zlocha st., práve tento výsledok bol tou povestnou poslednou kvapkou, po ktorej sa vedenie klubu rozhodlo, že trénerskú dvojicu Jozef Zavadil – Ľuboš Meszároš odvolajú z funkcie. Novým trénerom mužov sa stal Miroslav Nemček, jeho asistentom Juraj Firit.

„K práci trénerov sme nemali žiadnu výhradu. Lenže máme mužstvo, ktoré by malo lepšie stáť v súťaži, navyše ani výkony neboli ideálne a na hráčov postupne padla akási deka. Preto sme sa vo vedení klubu rozhodli urobiť zmenu. Síce sme chceli ešte vydržať a dať šancu trénerom aj proti Novým Zámkom, lenže po ,dvanástkeʽ v Michalovciach sme už niečo museli urobiť, hoci to bolo ťažké rozhodnutie, pretože obaja tréneri tu urobili kopec roboty aj v minulosti,“ povedal Zlocha st.

Ľuboš Meszároš v klube zostáva, keď pôsobí ako tréner dorastu, Jozef Zavadil nepokračuje v inej funkcii. Ich nástupcom vyšiel prvý zápas proti novozámockej rezerve výsledkovo výborne (7:2), hoci za stavu 0:2 v piatej minúte im nebolo všetko jedno. Podľa slov nového trénera Miroslava Nemčeka bolo v úvode duelu vidieť, že si jeho noví zverenci po predchádzajúcich debakloch neveria, ale postupne sa začali prebúdzať. „Celé to bolo trochu narýchlo. Nám aj iné povinnosti, ktoré sme museli skĺbiť, no a nakoniec sme sa dohodli. Po prvej výhre v sezóne je ešte skoro hovoriť, že ako sa to bude vyvíjať, pretože prídu aj ťažší súperi. V každom prípade potenciál v kádri nejaký je. Zopár hráčov ale potrebuje ešte oživiť, tak uvidíme, ako to pôjde ďalej,“ konštatoval Dubničan Nemček, ktorý v minulosti za nás hrával.

Jeho asistentom sa stal Juraj Firit, tréner z domácich zdrojov, pre ktorého je to veľká výzva a chcel by pomôcť hráčom svojimi skúsenosťami možno aj trochu z inej stránky. „Oni sú to všetko dobrí hokejisti, len mali na úvod sezóny ťažkých súperov, čo tiež dopomohlo k horším výsledkom. Verím, že to už bude lepšie a prvá výhra v sezóne nám k tomu pomôže,“ uviedol Firit, ktorý verí tomu, že by sa dalo uhrať slušné miesto do play-off, pričom 5.- 6. priečka by podľa neho bola zodpovedajúca.

Ako nám prezradil manažér klubu, v hre síce boli aj iné mená, ale aj vzhľadom na klubové finančné možnosti vybrali hlavného trénera z blízkeho okolia. „Od nových trénerov očakávame zlepšenie herného prejavu, zapálenie väčšej iskry v prejave hráčov, zlepšenie herného systému, čo by mohlo pritiahnuť aj divákov,“ doplnil Zlocha st. s tým, že možné sú aj dve-tri hráčske zmeny v rámci možností klubu, ale konkrétne mená ešte spomínať nechcel.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Na toto čakali Považskobystričania dva roky: Prečo bol Straka nespokojný?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM