Filip Chudý Rôzne

Semafory stále nefungujú: Kedy sa to na križovatke v Považskej zmení?

Zmena dopravnej situácie na známej križovatke na Orlovskom moste bola ohlásená do konca októbra, ale ešte nenastala. Kedy sa tak stane?

Ilustračný obrázok k článku Semafory stále nefungujú: Kedy sa to na križovatke v Považskej zmení?
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok 20. septembra tohto roka sa na Mestskom úrade v Považskej Bystrici stretol Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), Správa ciest TSK, Okresný úrad Považská Bystrica, Okresný dopravný inšpektorát Policajného zboru SR a Mesto Považská Bystrica, pričom cieľom ich stretnutia bolo opätovné spustenie svetelnej signalizácie na známej považskobystrickej križovatke ciest II/507 a II/517 na konci Orlovského mosta.

Výsledok ich stretnutia nám neskôr prezradila Veronika Rezáková z Oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK. Podľa jej slov sa zúčastnené strany zhodli na potrebe opätovného sprevádzkovania svetelnej signalizácie na spomínanej križovatke, ktoré zabezpečí Správa ciest TSK v termíne do konca októbra 2016, pričom svetelná signalizácia bude zosynchronizovaná so svetelnou signalizáciou na križovatke na diaľničný privádzač, ktorá sa nachádza v strede Orlovského mosta. A po sprevádzkovaní má križovatka prejsť pod gesciu nášho mesta.

Analýza v novembri

Posledný októbrový deň bol na začiatku tohto týždňa, ale svetelná signalizácia na predmetnej križovatke stále nefunguje. Podľa Veroniky Rezákovej bolo na spustenie svetelnej signalizácie potrebné zrealizovať prieskum trhu na dodávateľa a verejné obstarávanie na realizáciu opravy.

„V súčasnosti dodávateľ rekonštrukcie preveruje možnosť zosynchronizovania svetelnej križovatky na moste Orlové so svetelnou križovatkou na diaľničnom privádzači. Do 15. novembra 2016 by mala Správa ciest TSK dostať spracovanú analýzu pre synchronizáciu obidvoch svetelných križovatiek,“ prezradila Veronika Rezáková.

Čakanie Považskobystričanov na opätovné spustenie svetelnej signalizácie na križovatke ciest II/507 a II/517 na konci Orlovského mosta sa teda ešte o niečo predĺžilo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Desaťročné utrpenie Praznovčanov skončilo: Nové cesty v Považskej, FOTO

Známu považskobystrickú križovatku čaká zmena: Doprava by sa mala zrýchliť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM