Hádzaná

Šaľa vyhrala kľúčový zápas v boji o play-off, šanca Považskej Bystrice je už len teoretická

Vo víkendovom zápase 3. kola nadstavby o 1. až 6. miesto hostila v zrejme kľúčovom zápase v boji o play-off Šaľa Považskú Bystricu. Domáci vyhrali 31:26 a urobili veľký krok k semifinále.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa vyhrala kľúčový zápas v boji o play-off, šanca Považskej Bystrice je už len teoretická
Zdroj: Dnes24.sk

Tréner MŠK Považská Bystrica Václav Straka sa pred stretnutím vyjadril, že urobia pre úspech maximum, pričom v duchu tohto hesla aj stretnutie začali. V druhej minúte viedli už 2:0. Šaľania sa prvýkrát ujali vedenia na konci siedmej minúty (5:4) po góle Samuela Mažára, no ako sa neskôr ukázalo, od tohto momentu boli stále vo vedení. Lenže Považania sa nevzdávali ani za nepriaznivého stavu a nedovolili hráčom HKM ujsť na väčší rozdiel, stále sa držali na kontakt. Jeden z kľúčových momentov sa odohral v poslednej minúte prvého polčasu, keď na jej začiatku hosťujúci Jozef Kozák nepremenil sedemmetrový hod, čo potrestal osem sekúnd pred sirénou Melnyk. Namiesto 15:14 sa tak išlo do kabín za stavu 16:13.

Od tohto momentu nemali hostia ani poriadnu šancu na to, aby sa opäť súperovi priblížili na rozdiel jedného gólu. Na začiatku 44. minúty síce Tumidalský znížil na 23:21, ale už o pár sekúnd bol pilier obrany MŠK vylúčený na dve minúty, čo hráči Šale využili. Strelili štyri góly po sebe, čím prakticky rozhodli o svojom víťazstve. Hostia síce ešte bojovali, ale bez svojho najlepšieho strelca Chudobu a šikovného Gardiana nemali už dostatok síl výsledok zvrátiť, zvlášť, keď v zápase nepremenili až štyri sedemmetrové hody. Šaľa tak ušla Považskej Bystrici na rozdiel siedmich bodov, čo sa bude Považanom vo zvyšných siedmich kolách ťažko doháňať.

Cez polčasovú prestávku sa odohrala milá udalosť, keď fanúšikovia v rámci charitatívnej akcie zahádzali ihrisko plyšovými hračkami, ktorých sa vyzbieralo viac ako 15 vriec.

HKM Šaľa – MŠK Považská Bystrica 31 : 26 (16 : 13)

HKM: Szabó, Repáň , Fabián – Melnyk 5/2, Bočkay 1, Michniewicz 1, Krokavec, Masaryk 1, T. Mažár 2, Szapu 6, Krok 1, Šulc 1, S. Mažár 5, Páleš 1, Buvala 3, Petráš 4

MŠK: Biel, Drápal, Makay – Cifra, Firit, Š. Macháč 3, Kasagranda 1, Dyba 5, Jurák 2, Tumidalský 1, Valášek, Vallo 6/3, M. Macháč, Hároník, J.Kozák 5, M. Kozák 3

Rozhodovali: Oťapka Zbislav – Sivák Milan

Vylúčení: 6 – 5

Pok. hody: 2/2 – 7/3

Priebeh: 0:1, 3:3, 6:4, 10:8, 12:10, 15:12, 19:15, 22:19, 25:21, 30:24

Môže vás zaujímať:

Tréner hádzanárov pred kľúčovým zápasom: Pre úspech spravíme maximum!

Foto: ilustračné (Barbora Talačová)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM