Filip Chudý Kultúra

S novým týždňom prichádzajú nové možnosti zábavy: Aké budú v Považskej a okolí?

Začal sa ďalší pracovný týždeň. Ak patríte medzi tých, čo počas neho hľadajú aj možnosti zábavy, potom práve pre vás je šitý tento zoznam.

Ilustračný obrázok k článku S novým týždňom prichádzajú nové možnosti zábavy: Aké budú v Považskej a okolí?
Zdroj: TASR

Piata loď

29. mája o 19:00, kino Mier

Nevinná hra, ktorá navždy zmení ich životy. Príbeh netradičnej detskej rodiny inšpirovaný skutočnou udalosťou. Nový slovenský film, nakrútený na motívy úspešnej knihy považskobystrickej rodáčky Moniky Kompaníkovej, ktorá sa stala najlepšou knihou roka 2010. Druhý dlhometrážny film režisérky Ivety Grófovej, jej debut získal národnú nomináciu na Oscara v roku 2012.

Smejko a Tanculienka

1. júna o 17:00, fontána pri kine Mier

Hudobno-divadelné predstavenie pre deti Kde bolo, tam bolo…, na ktoré je voľný vstup. Chrobáčikovia Smejko a Tanculienka navštívia krajinu rozprávok, zacvičia si Hlava ramená, budú opakovať ako Papagáj, naučia dedka ťahať repu, papať budú Mňamiky mňam ako dráčikovia, Snehulienka navštívi siedmich trpaslíkov, vlk zase nezožerie kozliatka a opäť ho prekabáti Červená čiapočka, budú hľadať macka Duška, a na záver si zatancujú Kačací tanec, Bicykel, Máme tu leto aj Pápá.

Wonder Woman

2. júna o 19:00, kino Mier

Ešte predtým, než sa stala Wonder Woman, podstúpila princezná Amazoniek Diana tréning, ktorý z nej spravil neporaziteľnú bojovníčku. Vyrastala v chránenom ostrovnom raji až do doby, keď na ich ostrove havaroval americký pilot a začal rozprávať o masovom celosvetovom konflikte zúriacom okolo nich. Americký fantazijný film.

Votrelec: Covenant

3. júna o 19:00, kino Mier

Týmto filmom režisér Ridley Scott vracia do vesmíru, ktorý nám stvoril vo Votrelcovi, prvom filme venovanom najstrašnejšiemu mimozemskému monštru filmovej histórie. V najnovšej a ešte desivejšej kapitole sa pripravuje posádka vesmírnej lode Covenant kolonizovať vzdialenú planému na druhej strane galaxie. Zdá sa im, že nový svet, ktorý nečakane objavili je idylickým nezmapovaným rajom. V skutočnosti je to temný a brutálny svet… Americký sci-fi horor.

Country večer Žeravica 2017

3. júna o 19:00, amfiteáter v Stupnom

Country večer so skupinou Váh River Band z Piešťan privíta Stupné. Táto skupina hrala na mnohých významných podujatiach na Slovensku a v Českej republike. Vo svojom repertoári má viac než 300 skladieb rôzneho žánru prevažne však country. So skupinou Váh River Band sú späté mená mnohých legendárnych country hudobníkov.

Klaunohry

4. júna o 16:00, fontána pri kine Mier

Klaunské predstavenie Divadla Tamariki. Príďte osláviť Deň detí a zabaviť sa s klaunmi Aťom a Lili! Nebudú chýbať atrakcie pre deti (balónová šou, maľovanie na tvár, štvorkolky, trampolína, šmykľavka,…) V prípade nepriaznivého počasia sa program uskutoční v kine Mier.

Záhradníctvo: Rodinný priateľ

4. júna o 19:00, kino Mier

Najväčší projekt autorskej dvojice Hřebejk/ Jarchovaský. Rodinný priateľ je prvým z filmov z trilógie Záhradníctvo, rodinnej ságy, ktorá časovo predchádza kultovej snímke Pelíšky. Film je príbehom lásky, ktorá nesmela byť naplnená. Rozpráva príbeh o vernosti, túžbe, vine a láske, o odchodoch a návratoch, o rodine, rodičoch a deťoch. Je to rodinný portrét videný pohľadom žien, ktoré dal dohromady sám osud.

Hračky v minulosti

Vlastivedné múzeum

Táto výstava je sprístupnená pre verejnosť vo výstavnej miestnosti múzea (budova Strednej priemyselnej školy) už len do tohto piatka. Výstava prezentuje viaceré druhy hračiek – od tradičných ľudových po tzv. socialistické. Skvostom výstavy je skriňové bábkové divadlo s 22 bábkami a inventárom zo začiatku 20. storočia.

Projekt MAMA

Považská knižnica

Považská knižnica v Považskej Bystrici pripravila vo svojej budove autorskú výstavu fotografií Paulíny Kvaššayovej. Mladá umelkyňa z nášho mesta nafotila pekné fotografie mám s ich deťmi. Výstavu si môžete pozrieť do 10. júna.

Miroslav Ješko: Z mojich ciest

Kino Mier

Výstava fotografií považskobystrického rodáka s podtitulom Egypt a výber cestovateľských fotografií. V kine Mier si ju môžete pozrieť do 30. júna v nasledovných časoch: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Spravodajský prehľad týždňa: 5 správ, ktoré v Považskej najviac zaujali

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM