Filip Chudý Kultúra

S novým týždňom prichádzajú nové akcie: Čo sa dá zažiť v Považskej a okolí?

Prázdniny sú v plnom prúde. Ak ešte neviete, ako môžete stráviť najbližšie dni, potom sa nechajte inšpirovať nami vybranou ponukou podujatí.

Ilustračný obrázok k článku S novým týždňom prichádzajú nové akcie: Čo sa dá zažiť v Považskej a okolí?
Zdroj: TASR

Kráľ Belgičanov

10. júla o 19:00, kino Mier

Kráľ Belgičanov je práve na štátnej návšteve v Istanbule, keď sa dozvie, že sa jeho krajina rozpadla. Musí sa okamžite vrátiť domov, aby zachránil svoje kráľovstvo. Komédia na začiatok týždňa.

Spider-Man: Návrat domov

11. júla o 19:00, kino Mier

V očakávanom filme o obľúbenom superhrdinovi sa predstaví talentovaný Tom Holland ako Peter Parker snažiaci sa zosúladiť bežný stredoškolský život s povinnosťami superhrdinu. Po skúsenosti s Avengermi sa vracia domov k tete May a jeho mentorom sa stáva Tony Stark alias Iron Man. Na scéne sa však objaví nová hrozba, ktorá môže zničiť všetko, čo je Petrovi také drahé…

Workshop pre mamičky: Dojčenie ako životný štýl

12. júla o 9:00, pri dome kultúry

Druhé stretnutie mamičiek v CoolTajneRi prebehne už tradične v stredu, tentoraz bude tému dojčenie ako životný štýl. Viac o ňom porozpráva Eva Čičkánová, majiteľka úspešného mliečneho baru.

Heydrich: Muž so železným srdcom

12. júla o 19:00, kino Mier

Skutočný príbeh o zrode Hitlerovho monštra. Nový film s účasťou hollywoodskych hviezd, ktorý sa venuje veľkému československému príbehu druhej svetovej vojny – atentátu na Heydricha.

Zraz škriatkov a víl

14. júla o 17:00, fontána pri kine Mier

Stretnutie na ktorom sa každý môže stať súčasťou rozprávky. Herci divadla Tamariki si pre deti pripravili predstavenie o víle a škriatkovi, nebude chýbať tiež sprievodný animačný program. Ak bude nepriaznivé počasie, podujatie presúvajú do kina Mier. Vstup je voľný.

Koncert Lukáša Fodreka

14. júla o 19:00, pri dome kultúry

Ani Lukáš Fodrek tento rok nebude chýbať na rukách v CoolTjneRi so svojím koncertom a výberom tých najväčších svetových hitov. A určite neopomenie ani Kelly Family…

PX Urban fest

15. júla o 13:00, pred kinom Mier

Ide o novinku pre považskobystrické leto. Prvý ročník festivalu zameraného na urban kultúru, hip hop, rap, graffiti, beatbox a tanec sa bude konať v centre mesta. Od 13:00 aj s koncertmi: Vec, Tono S., DJ Wich, DJ 3CK.

25. Marikovské folklórne slávnosti

16. júla o 16:00, Horná Mariková

Marikovské folklórne slávnosti patria k úspešným a vyhľadávaným podujatiam nielen pre obyvateľov Marikovskej doliny, ale aj pre širokú odbornú a laickú verejnosť regiónu Považia, ale i iných lokalít Slovenska i Moravy. Tento rok sú pripravené aj sprievodné podujatia. Hlavná časť sa odohrá v miestnom amfiteátri.

Ja, zloduch 3

16. júla o 16:00, kino Mier

Je dobré byť zlý. Bývalý zloduch Gru má problém. Medzi prstami si nechal utiecť aktuálne najhľadanejšieho zlosyna na svete, a tak ho vyhodili z práce v Antizloduchovskej lige. Jeho Mimóni sú navyše čím ďalej nespokojnejší, lebo ich pán už nie je zlý. Americká animovaná komédia.

Ako sa stať zlatokopom

16. júla o 19:00, kino Mier

Dámy pozor! Plážový inžinier prichádza! Čoby neodolateľný seladón mestských bazénov mal Maximo jediný cieľ – zbaliť bohatú staršiu dámu, nechať sa vydržiavať a viesť sladký život. Klaplo to dokonale. Každá zlatá žila ale niekedy vyschne. Americká komédia.

Milan Tvrdoň: Pocity z nadhľadu

MG ART galéria

Výstava diel bratislavského umelca Milana Tvrdoňa potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika do 14. júla. Otvorené je od utorka do piatka v rovnakých časoch 11:00 – 16:00.

Home with you

Kino Mier

Všade doma, dobre najlepšie – predajná výstava fotografií na pomoc s prvým bývaním pre mladé páry, lebo domov je tam, kde som s tebou. Výstava potrvá do 31. augusta a pozrieť si ju môžete v pondelok a piatok od 8:00 do 16:00 a tiež v čase podujatí v kine Mier.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Kultúrne leto v Považskej Bystrici: ZOZNAM podujatí až do konca prázdnin

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM