Filip Chudý Rôzne

Rušný Nový rok v pôrodniciach: Poznáme mená prvých Považskobystričanov

S novým rokom prišli na svet aj prvé deti, pričom Považská Bystrica sa hneď na úvod zaujímavo rozrástla. Koľko detí sa narodilo a ako sa volajú?

Ilustračný obrázok k článku Rušný Nový rok v pôrodniciach: Poznáme mená prvých Považskobystričanov
Zdroj: TASR

Nový rok bol už tradične rušný v nemocniciach, plné ruky práce mali aj v pôrodníckych sálach. Na svet v roku 2017 prišli už aj prví noví Považskobystri­čania. No tí úplne prví sa tentoraz nenarodili v Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici, ale vo Fakultnej nemocnice v Trenčíne.

Prvými novorodencami boli dvojčatá Michal a Janka, ktorí sa v trenčianskej nemocnici narodili mamičke z Považskej Bystrice. Navyše boli aj prvými prírastkami v celom Trenčianskom kraji. Michal sa narodil o 0:40, meral 40 centimetrov a jeho hmotnosť bola 2360 gramov. Janka prišla na svet o 0:44, merala 43 centimetrov, jej hmotnosť bola 2240 gramov.

„V považskobys­trickej nemocnici prišlo prvé dieťa na svet v roku 2017 o 5:15, je to dievčatko Karin z Považskej Bystrice, váži 3950 gramov a meria 51 centimetrov. Na Nový rok sa u nás narodili okrem Karin ešte ďalšie dve detičky, Marko (2950 g a 47 cm) a Alexandra (3140 g a 50 cm),“ informovala hovorkyňa NsP v Považskej Bystrici Zuzana Luhová s tým, že všetky detičky sú z okresu Považská Bystrica.

Mamičkám a celým rodinám blahoželáme a prajeme veľa zdravia!

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská Bystrica v roku 2016: 10 tém, ktoré otriasli mestom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM