Filip Chudý Rôzne

Rodiny s deťmi si prídu v Považskej na svoje: Čo prináša tohtoročná Míľa?

Pri príležitosti Dňa matiek sa v centre Považskej Bystrice uskutoční nielen celoslovenské podujatie Míľa pre mamu. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Rodiny s deťmi si prídu v Považskej na svoje: Čo prináša tohtoročná Míľa?
Zdroj: TASR

V Považskej Bystrici sa v sobotu uskutoční už 10. ročník Míle pre mamu. Ide nielen o celoslovenské rodinné podujatie pri príležitosti Dňa matiek, ale koná sa aj v zahraničí a účasť sa šplhá k 30 000 účas­tníkom. Ako nám prezradila Monika Turányiová, predsedníčka Materského centra Včielka, ktoré podujatie v našom meste organizuje, v Považskej Bystrici by sa tohtoročnej Míle pre mamu mohlo zúčastniť približne 300–400 ľudí, ale všetko záleží od mnohých faktorov, ktoré organizátori nevedia ovplyvniť.

Tento rok budú účinkovať žiaci ZŠ Nemocničná, kúzelník Pokuston, žiaci ZŠ Slovenských partizánov, deti z CVČ, žiaci ZUŠ HO a SZUŠ Stella. Medzi sprievodnými akciami budú maľovanie na tvár, súťaže, basketbalisti a tvorivé dielničky. Bezplatná registrácia pri kine Mier prebehne od 15:00 do 17:00, štart samotnej míle je naplánovaný na 16:15. Rodičia s deťmi budú musieť následne prejsť vytýčenú trasu, na ktorej sa budú plniť úlohy.

„Míľa pre mamu sa začína pri kine Mier, pokračuje smerom k daňovému úradu a odtiaľ sa pôjde na pešiu zónu v centre. Na trase bude pripravených šesť stanovíšť, na ktorých budú musieť deti plniť rôzne úlohy, za čo potom dostanú sladkú odmenu, pričom na konci ich bude čakať aj darček,“ povedala Monika Turányiová.

Ako ďalej uviedla, keďže počas tohto ročníka je rozprávková téma, celá míľa bude vedená týmto smerom. „Očakávame na nej dobrú atmosféru, ku ktorej nám, verím, pomôže aj počasie. Z minulosti už vieme, že keď ľudia na túto akciu prišli, väčšinou sa im to páčilo,“ vyjadrila sa organizátorka podujatia s tým, že už sa tešia hlavne na deti a ich rodičov, pričom ďakujú všetkým, ktorí im pomohli. Koniec Míle pre mamu je naplánovaný približne na 18:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Víkend v Považskej Bystrici sa blíži: Kde sa dajú stráviť voľné chvíle?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM