Filip Chudý Rôzne

Rekordný Horomil Fest: Považská Bystrica zažila nevšedný festival, FOTO

Naše mesto bolo dejiskom festivalu pre milovníkov viacerých odvetví. Na festival zavítali nielen známe osobnosti, ale aj veľké množstvo návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Rekordný Horomil Fest: Považská Bystrica zažila nevšedný festival, FOTO
Zdroj: Horomil Fest

Považská Bystrica hostila minulý týždeň už 8. ročník Horomil Festu, čo je podujatie určené všetkým milovníkov hôr, cestovania, adrenalínu a športu. Jeho hlavná časť sa odohrávala od štvrtka do soboty v kine Mier, kde sa nielen premietalo a rozprávalo, ale bol aj pripravený bohatý sprievodný program.

Čítajte tiež: Považskobystrické VIDEO videlo za pár dní tisíce ľudí: Sledujte tú nádheru!

Festival navštívili a obohatili viaceré známe osobnosti, ako napríklad najúspešnejší slovenský horolezec Peter Hámor, olympijský víťaz z Helsínk 1952 boxer Ján Zachara, či kuchár Jaroslav Židek. „S týmto ročníkom sme v podstate maximálne spokojní, aj keď by sa dalo možno niečo vylepšiť,“ povedal organizátor a zakladateľ podujatia Martin Holeš, ktorý sa tiež všetkým účastníkom poďakoval za návštevu.

Rekordný ročník

Horomil Fest 2016: Fotky z podujatia
12
Galéria
Zdroj: Horomil Fest

Organizátori na svojej facebookovej stránke označili tento ročník Horomil Festu za rekordný po všetkých stránkach. Podľa slov Martina Holeša ho navštívilo dokopy približne okolo dvoch tisíc ľudí.

„Tento ročník Horomil Festu môžeme hodnotiť iba úspešne, keďže prišiel dostatok ľudí. Všetko navyše prebehlo prakticky bez problémov. Na hlavný program prišlo doteraz asi najviac divákov, dvakrát bolo v premietacej sále takmer úplne plno,“ prezradil Holeš.

Spokojnosť účastníkov

Najväčší záujem bol podľa jeho slov určite o nový film od Pavla Barabáša s názvom Sloboda pod nákladom a následné vystúpenie chatára Petra Petrasa z Reinerovej chaty. Druhý najväčší záujem bol o vystúpenie Petra Hámora v piatok večer. No záujem bol nielen o hlavný programe v premietacej sále kina Mier, ale ľudí podľa Holeša zaujal tiež sprievodný program, najviac zrejme exkurzia do útrob priehradného múru

Organizátori dávali účastníkom tiež anketové lístky, ktoré hneď aj riešili, aby získali odozvu od ľudí. „Podľa nich sme zistili, že viac-menej všetci návštevníci festivalu boli spokojní, ale máme aj veci do budúcna, ktoré by sme chceli ešte vylepšiť, no so žiadnou výrazne negatívnou reakciou sme sa nestretli,“ dodal Holeš s tým, že síce ešte len uzatvárajú tento ročník, ale už majú nápady aj na ten budúci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskú ovládol Horomil Fest: Trojdňový PROGRAM hodina po hodine

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM