Filip Chudý Rôzne

Rekonštrukcia zastávky v centre skomplikovala dopravu: Dokedy to potrvá?

Známa autobusová zastávka v centre Považskej Bystrice sa rekonštruuje, čo spôsobuje dopravné komplikácie. Kedy by sa mali opravy skončiť?

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia zastávky v centre skomplikovala dopravu: Dokedy to potrvá?
Zdroj: Dnes24.sk

V týchto dňoch sa opravuje známa považskobystrická autobusová zastávka na Ulici slovenských partizánov pri Strednej priemyselnej škole priamo v centre mesta, na ktorej zastavuje väčšina autobusov mestskej hromadnej dopravy a tiež autobusy prímestskej dopravy smerom z Rajca. Aktuálne sa opravuje jej zastávkový záliv.

Z toho dôvodu autobusy dočasne zastavujú priamo na komunikácii, čo hlavne v čase dopravnej špičky výrazne komplikuje dopravu, keďže ostatné vozidlá musia čakať za autobusmi, dokým sa tie po ukončení nástupu a výstupu cestujúcich nepohnú z miesta. Pričom situáciu majú sťaženú aj cestujúci, ktorí pri nástupe a výstupe prechádzajú cez vykopanú jamu.

Termín skončenia opráv

Spomínané opravy má pod palcom Trenčiansky samosprávny kraj (TSK). Podľa Veroniky Rezákovej z Oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK sa opravy realizujú preto, že cestné komunikácie pri zastávkach boli v nevyhovujúcom sta­ve.

„To mohlo spôsobovať problémy nielen nastupujúcim cestujúcim, ale aj samotným pristavovaným autobusom, keďže cestná komunikácia bola poškodená vyjazdenými koľajami,“ povedala Veronika Rezáková.

Oprava zastávky pri SPŠ: Autobusy stoja na ceste
9
Galéria

Ako ďalej prezradila opravy v hodnote 15 205,51 € s DPH budú zrealizované do polovice novembra 2016. „Na komunikácii bude položený nový podkladový povrch, budú osadené nové cestné obrubníky a nová dlažba,“ dodala Veronika Rezáková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

FOTO: Auto urobilo dieru do zimného štadióna v Považskej Bystrici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM