Filip Chudý Kultúra

Prvý týždeň prázdnin plný akcií: Každý deň v Považskej môžeme zažiť niečo iné

Prázdniny sa v Považskej Bystrici začínajú vo veľkom štýle. Počas každého dňa nového týždňa sa dá zabaviť na inom podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Prvý týždeň prázdnin plný akcií: Každý deň v Považskej môžeme zažiť niečo iné
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Úplní cudzinci

3. júla o 19:00, kino Mier

Dramédia italiana o klamstvách, tajnostiach a nevere. Je dobrý nápad zdieľať so svojimi najbližšími obsah mobilného telefónu? Komediálna dráma o skupine priateľov, ktorí sa o sebe počas jedinej večere dozvedia viac, než za celý svoj doterajší život.

Koncert klaviristky Michaely Tomaníkovej

4. júla o 19:00, pri dome kultúry

Koncert v rámci CoolTajneRu. Miška Tomaníková študovala hudbu v Anglicku na York St John University, predtým v ZUŠ. Momentálne sa živí ako klaviristka v reštauráciách, doprevádza spevákov, hrá na svadbách a rôznych kultúrnych podujatiach a taktiež doučuje. No najviac ju baví robiť koncerty a tiež skladať hudbu, ktorá je hlavne ovplyvnená súčasnou vážnou hudbou od Yanna Tiersena alebo Philipa Glassa.

Transformers: Posledný rytier

4. júla o 19:00, kino Mier

Aby jeden svet žil, musí iný zomrieť. Vodca autorobotov Optimus Prime zmizol. Svetom zmieta vojna medzi ľuďmi a ostatnými Transformermi. Filmových divákov čaká príbeh, ktorý sa odohráva v časopriestore niekoľko sto rokov na niekoľkých kontinentoch. Dozvieme sa, k čomu naozaj slúžili kamene v Stonehenge, a možno nájdu aj strateného Optima Prima.

Sastanak – Stretnutie – Setkání

5. júla o 15:00, pred kinom Mier

Bohatý kultúrny program národnostných menšín na Slovensku, ochutnávka kulinárskych špecialít a nápojov, zaujímavé sprievodné aktivity. Vystúpia: Mužáci Moravia, DFS Malá Chorvatanka, Heligónky z Vysočiny, DH Hoľazňanka a FS Dúbravček.

Piknik a tipy na čítanie s deťmi

6. júla o 9:00, pri dome kultúry

Po roku sa opäť rozbehnú tradičné stredajšie semináre pre mamičky s deťmi v CoolTajneRi. Keďže prvá streda prázdnin pripadá na sviatok, úvodné stretnutie mamičiek bude vo štvrtok. Pri spoločnom pikniku rodičov s deťmi sa budete môcť porozprávať s Ivou Semančíkovou o detskej literatúre, ktorá zároveň odporučí najlepšie tipy na čítanie s deťmi.

Večer pri ľudovej hudbe

7. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Vystúpenie ľudovej hudby Javorníček a folklórnej skupiny Javorina z Lysej pod Makytou. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kine Mier.

Koniec sveta

7. júla o 20:30, pri dome kultúry

Prvé tohtoročné letné kino v CoolTajneRi ponúka unikátnu sondu do duší osamelých ľudí veľkomesta, s témou konca sveta podľa Mayského kalendára zachytenej v poľskom rádiu. V prípade dažďa sa bude premietať v Retre.

Malá nočná hudba

8. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Koncert vážnej hudby. Účinkujú: Sláčikové kvarteto ZUŠ Považská Bystrica, harfista Pavol Repáň, akordeonista Filip Vojtko. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kine Mier.

5. október

8. júla o 20:30, pri dome kultúry

Tichý príbeh o mužovi, ktorý čaká na dôležitú operáciu. Keď sa dozvie, že mu možno ostáva iba pár mesiacov života, vydá sa na cestu bez cieľa, no s „konečným termínom“, ktorým je 5.október. V rámci letného kina v CoolTajneRi. V prípade dažďa sa bude premietať v Retre.

Ja, zloduch 3

9. júla o 16:00, kino Mier

Je dobré byť zlý. Bývalý zloduch Gru má problém. Medzi prstami si nechal utiecť aktuálne najhľadanejšieho zlosyna na svete, a tak ho vyhodili z práce v Antizloduchovskej lige. Jeho Mimóni sú navyše čím ďalej nespokojnejší, lebo ich pán už nie je zlý. Americká animovaná komédia.

Špina

9. júla o 19:00, kino Mier

Nie všetko sa dá len tak zmyť. Lena je sedemnásťročné dievča, ktoré vzdoruje rodičom, zažíva svoje prvé zamilovanie, tajné nočné dobrodružstvá s kamarátmi, či magické rána nad Dunajom. Jej svet plný snov a túžob však naruší znásilnenie… Slovensko-česká dráma.

Milan Tvrdoň: Pocity z nadhľadu

MG ART galéria

Výstava diel bratislavského umelca Milana Tvrdoňa potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika do 14. júla. Otvorené je od utorka do piatka v rovnakých časoch 11:00 – 16:00.

Home with you

Kino Mier

Všade doma, dobre najlepšie – predajná výstava fotografií na pomoc s prvým bývaním pre mladé páry, lebo domov je tam, kde som s tebou. Výstava potrvá do 31. augusta a pozrieť si ju môžete v pondelok a piatok od 8:00 do 16:00 a tiež v čase podujatí v kine Mier.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Múzeum v Považskej s novou výstavou: Priblíži nielen tunajší nebezpečný svet

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM