Filip Chudý Kultúra

Prvý májový víkend v Považskej Bystrici a okolí: Je si z čoho vybrať!

Počas prvého májového víkendu bude ponuka podujatí v našom meste a okolí bohatá. Stačí si len vybrať to svoje.

Ilustračný obrázok k článku Prvý májový víkend v Považskej Bystrici a okolí: Je si z čoho vybrať!
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

Avengers: Nekonečná vojna

4. mája o 19:00, kino Mier

Koniec sa blíži… Veľkolepé vyvrcholenie desaťročnej série filmov štúdia Marvel. Môžete sa ho desiť. Môžete pred ním utekať. Ale osud vás aj tak dostihne. Štúdio Marvel prináša do kín najsmrtonosnejšiu a najepickejšiu vojnu všetkých čias. Na Zem prichádza mocný Thanos, aby sa zmocnil Kameňov večnosti, ktorých moc potrebuje k naplneniu svojich plánov. Avengers a ich mimozemskí spojenci musia riskovať úplne všetko a pokúsiť sa ho poraziť skôr, než jeho útok privedie vesmír k záhube.

Oslavy sv. Floriána

5. mája o 10:00, pred kostolom

Pred rímskokatolíckym kostolom Navštívenia Panny Márie v Považskej Bystrici prebehnú Oslavy sv. Floriána. V programe slávnostný sprievod so zástavami, hasičská technika a posedenie na mestskom úrade.

Bačova cesta

5. mája o 13:00, Salaš Pružina

Bačova cesta sa bude niesť v duchu tradičnej májovej bryndze a v tónoch folklórnej hudby. Pripravený bude pravý baraní guláš, tradičné bryndzové halušky, jahňacie špeciality i chutné ovčie syry. Chýbať nebudú ani ukážky výroby syra, hry na fujare či heligónke. O dobrú náladu sa postará Folklórny súbor Váh, spevokol Zrelosť z Visolaj a Ľudová hudba Javorníček z Hvozdnice.

Hokejbal: Považská Bystrica – Bratislava

5. mája o 13:00, hokejbalové ihrisko

Hokejbalisti HBK PROTEF sú v semifinále play-off, pričom stav série s LG ABhokej Bratislava je 2:2 na zápasy. Ako zvládnu Považskobystričania rozhodujúci piaty duel?

Hodový minifutbalový turnaj zmiešaných družstiev

5. mája o 13:00, Podmanín

V sobotu sa uskutoční 7. ročník hodového turnaja v minifutbale zmiešaných družstiev. Pravidlá zostávajú nezmenené. Turnaj sa bude hrať v skupinách (počet sa prispôsobí počtu prihlásených), pričom hrací systém bude 4 hráči v poli + 1 brankár. V rámci tých 4 hráčov v poli musí byť vždy aspoň jedna žena.

Hokejbal: Považská Bystrica – Diaková

5. mája o 15:00, hokejbalové ihrisko

Hokejbaloví juniori do 19 rokov budú hrať v našom meste rozhodujúci zápas o titul majstra. Náš Double team privíta Diakovú..

Futbal: Považská Bystrica – Bánovce nad Bebravou

5. mája o 16:30, futbalový štadión

Považská Bystrica sa odhlásila z piatej ligy, pričom hráčov presunula do treťoligových Borčíc, pod ktorých hlavičkou súťaž dohrá, keďže od budúcej sezóny preberá ich licenciu. Tento týždeň hráme doma dva zápasy. V utorok sme porazili Dunajskú Stredu B 4:1, v sobotu hostíme Bánovce nad Bebravou.

Hádzaná: Považská Bystrica – Šaľa

5. mája o 18:00, športová hala

Považskobystričania začnú boj o tretie miesto o týždeň skôr, ako bolo pôvodne plánované, keďže sa tak dohodli kluby. Ukončíme deväťročné čakanie na medailu?

Hasičský majáles

5. mája o 19:00, Dom kultúry Dolný Moštenec

V Dolnom Moštenci prebehne 1. ročník Hasičského majálesu. Hrať bude hudobná skupina Bonus. Pripravená je aj tombola a ďalší program.

Pepík

5. mája o 19:00, kino Mier

Kolobeh ľudskej duše je nevyspytateľný a pokiaľ nenájde odpovede na tie správne otázky, nenájde svoj pokoj. A takto to má aj hlavný hrdina filmu. Pepa je outsiderom už od narodenia. Má okolo päťdesiatky a pracuje ako úradník. So svojou ženou, majú dve deti a vo svojej domácnosti je viac ako pod papučou. Česká tragikomédia.

43. Výstup na Strážov

6. mája

TJ Strážov Pružina – odbor turistiky pozýva na 43. Výstup na Strážov, ktorý sa uskutoční v nedeľu so stretnutím na vrchole od 10:00 do 13:00.

Dve a pol kačky

6. mája o 16:00, kino Mier

Rodina, akú by ste nečakali. Hlavný hrdina žije v husej koži svoj život a za nič na svete by nemenil. Peng je totiž gunár, žije v pokoji vo voľnej prírode a pekáč mu nehrozí. Peng je z druhu „hus pohodová“, zo všetkého najradšej sa baví, spoločné husacie rituály alebo akékoľvek iné pravidlá neznáša a v husom slovníku ho nájdeme pod heslom „nezodpovednosť“, „pohodička“ a tiež „na to kašlem.“ Animovaná dobrodružná komédia.

Dubček

6. mája o 19:00, kino Mier

Trvalo to krátko. Eufória z pocitu slobody, viera, že sa napravia chyby minulosti, presvedčenie, že sa Československo zmení na demokratickú krajinu a ľudia budú slobodní. Na čele mnohých významných spoločenských zmien stál koncom 60-tych rokov 20. storočia Alexander Dubček. Slovenská historická dráma.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM