Filip Chudý Kultúra

Prvý júlový víkend prichádza: Odštartujte prázdniny v Považskej a okolí zábavou

Pomaly ale iste sa začínajú letné prázdniny. Ak hľadáte zaujímavé tipy, kde ich v úvode stráviť, potom je tento zoznam pre vás to pravé.

Ilustračný obrázok k článku Prvý júlový víkend prichádza: Odštartujte prázdniny v Považskej a okolí zábavou
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ukončenie hádzanárskeho ročníka

30. júna, športová hala

MŠK Považská Bystrica v spolupráci s občianskym združením Ľudia pre hádzanú usporiadajú ukončenie hádzanárskeho ročníka. Začiatok pre deti je po prevzatí vysvedčenia v školách, dospelí od 15:00, ale môžu prísť aj skôr. Budú súťaže zmiešaných družstiev všetkých kategórií hádzanárskeho oddielu a tiež súťaže zručnosti a mnoho ďalšieho. Pripravené j aj občerstvenie.

Summer street party

30. júna o 20:00, pred mestským úradom

Letné prázdniny budú štartovať laserovou šou, na ktorej vystúpia o Andrew May, Peter Bič Project a DJ Milan Lieskovský.

Vítanie prázdnin

30. júna o 20:00, pri Dome kultúry

V posledný júnový a zároveň školský deň sa v CoolTajneRi predstavia považskobystrické stálice z vokálnej skupiny AcaPeople na prvej prázdninovej Summer Party. Vstup je voľný.

PetroPavlovská slávnosť

1. júla o 11:00, pešia zóna Dukelskej ulice

Od 11:00 budú na Lánoch už stánky s občerstvením a tiež remeselníci. Neskôr od 15:00 je tiež pripravený kultúrny program. Hosťom programu bude Veronika Rabada a v programe vystúpia aj ďalší umelci.

Summer Biograf

1. júla o 22:00, areál ZŠ v Považskom Podhradí

Už piaty ročník letného kina pod hviezdami. Môžete si vychutnať atmosféru letného kina v retro štýle. V sobotu večer sa bude premietať film Mimoni.

Zelená modrá

1. a 2. júla, Čelkova Lehota a Pružina

Kto má rád prírodu, hudbu a nevšedné zážitky, pre toho je pripravený program na celý víkend. V sobotu od 9:00 je v Čelkovej Lehote pripravený bohatý program. Najprv turistický, poobede od 15:00 aj kultúrny v areáli futbalového ihriska. V nedeľu sa podujatie presunie do Pružiny, kde od 10:00 bude prístupná Dúpna jaskyňa a od 14:00 bude aj jaskynný koncert.

Rezbárske sympózium

2. júla o 9:00, Kalvária v Považskej Bystrici

Kalvária dostane nový šat aj vďaka umeleckým rezbárom. Štart motorových píl bude o 9:00, pripravený je tiež bohatý kultúrny program a sprievodné aktivity od 13:00. O hudobné vsuvky sa postarajú kapely KORA-band a AZ Music. Deti sa môžu tešiť na Pata a Mata, maľovanie na tvár, točenú zmrzlinu a ďalšie súťaže a aktivity.

Futbalový turnaj

2. júla o 10:30, Bodiná

TJ Horec Bodiná usporadúva futbalový turnaj za účasti Súľova, Vrchteplej a dorastu Prečína. Okrem toho je pripravený aj bohatý sprievodný program. Finále je naplánované na 17:00.

Ja, zloduch 3

2. júla o 14:00 a 16:30, kino Mier

Je dobré byť zlý. Bývalý zloduch Gru má problém. Medzi prstami si nechal utiecť aktuálne najhľadanejšieho zlosyna na svete, a tak ho vyhodili z práce v Antizloduchovskej lige. Jeho Mimóni sú navyše čím ďalej nespokojnejší, lebo ich pán už nie je zlý. Americká animovaná komédia.

Špina

2. júla o 19:00, kino Mier

Nie všetko sa dá len tak zmyť. Lena je sedemnásťročné dievča, ktoré vzdoruje rodičom, zažíva svoje prvé zamilovanie, tajné nočné dobrodružstvá s kamarátmi, či magické rána nad Dunajom. Jej svet plný snov a túžob však naruší znásilnenie… Slovensko-česká dráma.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

FOTKY, ktoré vám zlepšia deň: Ulice Považskej plné nečakaných i dojemných objatí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM