Rôzne

Producent z Považskej Bystrice zaujal študentov SPŠ: Ovplyvnil aj ich životy?

Považské osvetové stredisko pripravilo na utorok malú lahôdku. Na rozprávanie a premietanie si pozvalo filmového a televízneho producenta z Považskej Bystrice Petra Badača, ktorý minimálne študentov priemyslovky zaujal.

Ilustračný obrázok k článku Producent z Považskej Bystrice zaujal študentov SPŠ: Ovplyvnil aj ich životy?
Zdroj: Dnes24.sk

V budove SPŠ, kde sídli Považské osvetové stredisko, sa v utorok konala zaujímavá akcia. Filmový a televízny producent Peter Badač (30), ktorý je rodákom z Považskej Bystrice, mal naplánované tri rozprávania a premietania o svojej tvorbe. Doobeda bolo venované študentom priemyslovky, poobede študentom gymnázia a podvečer verejnosti. My sme sa zúčastnili hneď toho prvého. Konalo sa v klubovni Považského osvetového centra, ktorú absolventi priemyslovky poznajú ako učebňu predmetu cestné vozidlá. Spolu s nami sa ho zúčastnili aj študenti odboru prevádzka a ekonomika dopravy na SPŠ.

Nuda to nebola

Celé to trvalo poldruha hodiny, ale na konci sme mali pocit, že študenti by pristali na ešte dlhší čas, a to nielen z dôvodu toho, aby sa uliali z vyučovania. Potvrdzujú to aj slová jednej zo študentiek, ktorá sa po konci pristavila pri Petrovi Badačovi a niekoľko minút ho ešte spovedala. „Ja som si pôvodne myslela, že to bude iba ďalšia nudná prednáška, ale bol to presný opak,“ povedala spomínaná študentka priamo Badačovi, ktorého ho to veľmi potešilo.

Hlbší zmysel

Celé podujatie nebolo venované iba tomu, aby sa prezentovala Badačova tvorba a študenti videli jeho animovaný film Pandy, ktorý bol ocenený na filmových festivaloch v Cannes a Annecy, ale malo to oveľa hlbší zmysel. Peter Badač to totiž pojal v štýle, že sa snažil študentov ovplyvniť tak, aby si vybrali do života prácu, ktorá ich skutočne baví, nie takú, ktorú im niekto nanúti. Aj on je totiž príkladom toho, že robí niečo, čo ho nielen baví, ale aj živí.

V najbližších dňoch vám prinesieme rozhovor s Petrom Badačom.

Foto: ilustračné

Peter Badač prezentovanie tvorby pre študentov SPŠ
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM