Filip Chudý Kultúra

Prichádza považskobystrický rockový festival: Pozrite si program podujatia, FOTO

Najväčší rockový festival v našom meste sa blíži. Kto všetko na ňom vystúpi a čo toto podujatie so sebou prináša?

Ilustračný obrázok k článku Prichádza považskobystrický rockový festival: Pozrite si program podujatia, FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR

Podujatie Považská Rockuje Fest sa v sobotu 10. júna uskutoční už šiesty raz a aj tentoraz do nášho mesta prinesie nielen veľa rockovej zábavy, ale zároveň sa bude aj pomáhať malým detičkám. Výťažok zo zbierky bude venovaný Kristínke a Jessice, ktoré bojujú s detskou mozgovou obrnou. „Je to vyriešené tak, že vstupné na podujatie sa neplatí, ale naši pracovníci budú chodiť medzi ľuďmi s urnami, pričom kto chce, ten dobrovoľne prispeje,“ vysvetlil organizátor Peter Kocan.

Hlavná zmena na tomto podujatí je taká, že sa zmenilo dejisko, keď z priestoru centrálnej mestskej zóny sa presunulo na tréningové futbalové ihrisko, ktoré sa nachádza za krytou plavárňou. „Prvýkrát vyskúšame lokalitu na okraji Považskej Bystrice, kde by ten hluk nemal toľko vadiť, vďaka čomu môže podujatie dlhšie trvať a bude tak posunutý aj čas konca podujatia. Sme trochu aj v očakávaní, že ako táto zmena dejiska dopadne, no veríme, že to bude posun k lepšiemu,“ povedal Kocan.

„Každým rokom sa účasť na podujatí zvyšuje, pričom veríme, že to tak bude pokračovať. Tí, ktorí ho navštívia, dajú dobré referencie svojim známym, ktorí prídu na ďalší ročník, preto to narastá. Minulý rok sa ho zúčastnilo cca 1300 ľudí, teraz by nás potešilo, ak by sa to posunulo niekde na úroveň 1500–2000 ľudí,“ vyjadril sa organizátor podujatia.

Oproti pôvodne plánovaným kapelám nastala jedna, keď vypadla skupina Quomachine, vystúpi ich teda nakoniec päť. Odštartuje to všetko považskobystrická kapela Blink 182 tribute band. Nasleduje česká skupina Seven, ktorá už v minulosti na tomto podujatí hrala, pričom sa osvedčila, preto ju pozvali opäť. Zo susednej Žiliny zavíta známa skupina Arzén, po nej vystúpi Vox Tristanum, ktorá má členov aj v Považskej Bystrice a všetko zakončí Rage Against The Machine tribute band z Partizánskeho.

Kto by mal záujem, ten ešte predtým môže od 14:30 na futbalovom štadióne navštíviť exhibičný zápas sa účasti hokejistov z NHL, KHL, našej hokejovej ligy a tiež MŠK Považská Bystrica, resp. môže využiť ďalší sprievodný program. „Priestor od futbalového štadióna až k festivalovému pódiu bude vyplnený rôznymi atrakciami hlavne pre deti. Svoje umenie predvedú hasiči, budú tam nafukovacie hrady, maľovanie na tvár a súťaže pre deti,“ uviedol Kocan.

Program Považská Rockuje Fest 2017

  • 18:45 – Blink 182 tribute band (PB)
  • 20:10 – Seven (CZ)
  • 21:30 – ARZÉN (ZA)
  • 22:50 – Vox Tristanum (SK) – ex Tristana
  • 00:00 – Rage Against The Machine tribute band (PE)
Považská Rockuje Fest na novom mieste: Kde treba ísť?
2
Galéria
Zdroj: Považská Rockuje Fest

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Tisíce ľudí na súťaži traktorov v našom okrese: FOTO a VIDEO priamo z trate!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM