Filip Chudý Kultúra

Prežite týždeň zaujímavo: Nápady, kam za oddychom v Považskej Bystrici

Spestrite si aprílový týždeň a nezabúdajte na relax aj po náročnom dni. Nazrite do našich tipov a vyberte si program ideálny pre vás.

Ilustračný obrázok k článku Prežite týždeň zaujímavo: Nápady, kam za oddychom v Považskej Bystrici
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

S láskou Vincent

16. apríla o 18:30, kino Mier

Jeden z najvplyvnejších maliarov histórie dostal vlastný film – vytvorený výhradne z jeho malieb. Diela holandského fauvistu a expresionistu Vincenta van Gogha patria k tomu najhodnotnejšiemu, čo výtvarné umenie kedy vytvorilo – nachádzajú sa vo svetových galériách i súkromných zbierkach a ich cena sa ráta v miliónoch.

Prednáška pre seniorov

18. apríla o 9:00, mestský úrad

Mesto Považská Bystrica pripravilo pre seniorov odbornú prednášku so sprievodným programom, ktorá sa uskutoční vo veľkej zasadačke mestského úradu. Prednáška je zameraná na tému cukrovky a chýbať nebudú ani odborné merania tlaku, cukru a BMI.

Atlantída

18. apríla o 19:00, športová hala

Slovenský muzikál s pesničkami Mira Žbirku. Najnovší slovenský muzikál plný skvelých hereckých, speváckych a tanečných výkonov. Strhujúci dej, množstvo energie, známe piesne. To všetko v muzikáli Atlantída v réžii Jána Ďurovčíka.

Modrotlač s Petrom Trnkom

20. apríla o 9:00, vlastivedné múzeum

Tvorivý workshop modrotlače s Petrom Trnkom. Ten vysvetlí princíp farbenia látok indigom. Pod vedením lektora si účastníci podujatia odtlačia vybraný vzor na plátno, látka sa zafarbí indigom a následne operie z papu. Každý účastník si vytvorí vlastnú originálnu modrotlač. Kapacita obsadenosti na workshop modrotlače je naplnená.

Zbaľ sa a poď do Východného Timoru a Indonézie

20. apríla o 17:30, vlastivedné múzeum

Prednáška o nedotknutých krásach ostrovného raja, Východný Timor, pýšiaci sa bielym pieskom, tyrkysovým morom a najrozmanitejšou morskou biodiverzitou na svete. Putovanie po Indonézii, bájnom ostrove Bali, spomienky na ryžové polia, vulkány, miestne chrámy, potápanie, morské korytnačky a oveľa viac očami Petra Ondriaša a Veroniky Šaradínovej.

Pepík

20. apríla o 18:30, kino Mier

Kolobeh ľudskej duše je nevyspytateľný a pokiaľ nenájde odpovede na tie správne otázky, nenájde svoj pokoj. A takto to má aj hlavný hrdina filmu. Pepa je outsiderom už od narodenia. Má okolo päťdesiatky a pracuje ako úradník. So svojou ženou, majú dve deti a vo svojej domácnosti je viac ako pod papučou. Česká tragikomédia.

Swing workshop

21. apríla o 8:30, HAVANA music club

Epidémia swingu už aj Považskej Bystrici. Prídu nás ňou nakaziť tanečníci zo Žilina Got That swing. Workshop trvá od 8:30 do 13:00, prestávka 30 minút.

Zo salaša do mesta

21. apríla o 10:00, centrum mesta

Už 9. ročník obľúbeného podujatia v centre mesta. Ovčiari ponúknu uvarené jedlá z jahňacieho a ovčieho mäsa, rôzne druhy syrov, nití, korbáčikov, spravia ukážku ťahania syrových nití, ukážku strihania oviec, pripravená je aj mini zoo s ovečkami, súťaž pre deti i dospelých.

Hokejbal: Zápasy Považskej Bystrice

21. a 22. apríla o 13:00, hokejbalové ihrisko

Hokejbalisti HBK PROTEF postúpili do semifinále play-off. Tam na nich čaká LG ABhokej Bratislava. Ako zvládnu Považskobystričania prvé dva domáce zápasy série?

Tradičné otvorenie sezóny

21. apríla o 13:00, pred hotelom Manín

Veterán Klub Manín otvorí tohtoročnú sezónu spanilou jazdou. Najprv sa pôjde do Vrchteplej, tam sa historické autá otočia a pôjdu do cieľa v Čelkovej Lehote.

Hádzaná: Považská Bystrica – Topoľčany

21. apríla o 18:00, športová hala

Považskobystričanov čakajú v play-off Topoľčany, ktoré nás minulý rok pripravili o bronzovú medailu. Na tú čakáme už deväť rokov. Dočkáme sa teraz?

Deň čo deň

21. apríla o 18:30, kino Mier

Romantický film nakrútený podľa úspešného bestselleru Davida Levithana, rozpráva príbeh 16-ročného dievčaťa Rhainnon, ktorá sa zamiluje do niekoho, kto sa prebúdza každý deň v inom tele a každý deň žije život niekoho iného. S pocitom, že sú si súdení, sa deň čo deň snažia nájsť jeden druhého bez toho, aby vedeli, čo alebo koho im prinesie budúci deň.

Jilemnického jarná 25-ka

22. apríla o 7:00, ZŠ Považská Teplá

Od ZŠ v Považskej Teplej bude od 7:00 do 10:00 štart tradičnej turistickej akcie, ktorá tradične láka veľké množstvo ľudí, ktorých láka pekná príroda v našom okolí.

Chloe a trpaslíci

22. apríla o 16:00, kino Mier

Chloe a jej mama Katarína sa už zasa sťahujú. Tentokrát si na novom mieste prenajali nádherný, rozľahlý, gotický dom, plný zvláštnych záhradných trpaslíkov. Postupne si ale Chloe začína všímať, že sa v dome dejú zvláštne veci. Všade sa povaľujú obaly od sladkostí, ktoré niekto pojedol. Akoby to mali na svedomí trpaslíci. Americký animovaný film.

Dubček

22. apríla o 18:30, kino Mier

Trvalo to krátko. Eufória z pocitu slobody, viera, že sa napravia chyby minulosti, presvedčenie, že sa Československo zmení na demokratickú krajinu a ľudia budú slobodní. Na čele mnohých významných spoločenských zmien stál koncom 60-tych rokov 20. storočia Alexander Dubček. Slovenská historická dráma.

Veronika Mikulášová: Impresie

MG ART galéria

MG ART galéria spolu s mestom pripravili na výstavu Veroniky Mikulášovej s názvom Impresie. Potrvá už len do 20. apríla a je spojená s predajom diel.

Interaktívna výstava Miroslava Šaška

Považská knižnica

Považská knižnica v Považskej Bystrici pripravila interaktívnu výstavu mapujúcu život a dielo ilustrátora Miroslava Šaška. Už len do 20. apríla si ju môžete pozrieť v priestoroch knižnice.

Miloš Rác: Na druhej strane

Kino Mier

Považskobystrický umelec Miloš Rác má v kine Mier do 26. apríla autorskú výstavu obrazov a sôch spojenú s predajom. Pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Anna Macháčková: Za krásami prírody

Kino Mier

Ide o výstavu fotografií členky Fotoklubu Fénix pri Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici pri príležitosti životného jubilea. Výstava potrvá do konca apríla. Pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM