Filip Chudý Kultúra

Prežite posledný augustový víkend naplno: Najpútavejšie akcie v Považskej a okolí

Pred nami je posledný augustový víkend, ktorý sa oplatí prežiť naplno. Aké podujatia môžete počas neho v Považskej Bystrici a okolí navštíviť?

Ilustračný obrázok k článku Prežite posledný augustový víkend naplno: Najpútavejšie akcie v Považskej a okolí
Zdroj: TASR

Family bubble day s tančiarňou pod širákom

25. augusta o 17:00, námestie pred domom kultúry

Aj tento rok sa bude súťažiť o najväčšiu bublinu, o najväčšieho chrliča bublín, urobí sa workshop tvorenia obrích bublín, deti sa môžu tešiť aj na maľovanie na tvár, či farebné bubliny v podobe balónov. Pre dospelákov o šiestej odštartuje country tančiareň pod širákom. Vstup voľný.

Stand Up Comedy

25. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Pavol Seriš zahrá hru s názvom Pri kase. Je to komédia jedného herca z prostredia supermarketov. Stal sa víťazom Ceny diváka 2017 na 31. ročníku festivalu netradičných divadiel.

Letné kino: Ako básnici čakajú na zázrak

25. augusta o 20:30, futbalové ihrisko v Domaniži

V Domaniži budú tentoraz v rámci letného kina premietať českú komédiu Ako básnici čakajú na zázrak. No už o 19:30 je pripravené občerstvenie.

Jazdecké hry

26. a 27. augusta o 11:00, Koliba Papradno

Už 15. ročník Jazdeckých hier sa uskutoční v Papradne. Po oba víkendové dni je pripravený bohatý program pre malých aj veľkých.

Beseda s Braňom Jobusom

26. augusta o 17:00, fontána pri kine Mier

Prednáška a beseda s autorom rozprávkových kníh nielen pre deti. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie uskutoční v kine Mier.

Vernisáž: Metamorfózy

26. augusta o 19:00, námestie pred domom kultúry

Výstava Metamorfózy predstavuje vnútorný boj človeka sužovaného dobou, je akýmsi spojením fyzického dospievania a čiastočného vnútorného umierania. Všadeprítomné vplyvy transformujú človeka do stavu, ktorý môžeme definovať ako zmätok.

Koncert pod holým nebom

26. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

O hudobný program sa postarajú Genius Locci a Saténové ruky. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie uskutoční v kine Mier.

Fish & Chips Piknik Párty

26. augusta o 20:00, námestie pred domom kultúry

Pomaly dosluhujúce leto ešte poriadne oslávia v CoolTajneeRi s Pažom na Piknik párty, počas ktorej okrem dobrých hudobných mixov nebude chýbať ani mix špecialít z grilu. Vstup voľný.

Železný hasič Papradňanskej doliny

27. augusta o 9:30, pred ZŠ v Papradne

Dobrovoľný hasičský zbor Papradno organizuje na prvý ročník siláckej súťaže Železný hasič Papradňanskej doliny. Súťaží sa v kategóriách muži, ženy a nad 35 rokov. Pre divákov je pripravené občerstvenie.

Jasenické nôtenie

27. augusta, kultúrno-športový areál v Jasenici

Ide v poradí už o 7. ročník festivalu hudby tanca a spevu Jasenické nôtenie. Návštevníkov podujatia čaká bohatý kultúrny program, prezentácia remeselných výrobkov, zábavné atrakcie pre deti, tombola, stánky s občerstvením, guláš, grilované špeciality… V dopoludňajších hodinách sa v Kostole sv. Michala Archnjela uskutoční krajská postupová súťaž a prehliadka speváckych zborov dospelých.

Deň otvorených brán

27. augusta o 13:00, Podhradské more

Novovznikajúca oddychová lokalita v Považskom Podhradí nazvaná aj Podhradské more, štartuje v nedeľu svoju novú éru, keď sa na ňom bude kolaudovať nové plážové ihrisko. K dispozícii bude aj občerstvenie. Vstup voľný.

O Putovný pohár DHZ Tŕstie

27. augusta o 13:00, futbalové ihrisko v Tŕstí

Dobrovoľný hasičský zbor Tŕstie pozýva na hasičskú súťaž O Putovný pohár DHZ Tŕstie Súťaž je zaradená do seriálu súťaží 15. ročníka Slovensko – moravskej hasičskej ligy, ide o jej 13. kolo.

Veľká oriešková lúpež 2

27. augusta o 16:00, kino Mier

Pripraviť sa, pozor, orechyyyy! Veveričiak Surly a jeho priatelia Buddy, Andie a Precious zistia, že starosta mesta Oakton City sa rozhodol v ich prírodnom parku vybudovať obrovský zábavný park. Ich domovy zničia buldozéry… Americká animovaná komédia.

Po strništi bos

27. augusta o 19:00, kino Mier

Osemročný Eda je vytúžené dieťa, ktoré rodičia strážia viac, ako je zdravé. Edu Součka a jeho mamičku a otecka už diváci poznajú z filmu Obecná škola. Vo filme Po strništi bos sa príbeh vracia na samotný začiatok, do Edovho ranného detstva. Autorská rodinná dvojica Jan a Zdeněk Svěrákovci prináša do kín ďalší zo svojich lyrických filmov o detstve a hrdinstve v každom z nás.

Home with you

Kino Mier

Všade doma, dobre najlepšie – predajná výstava fotografií na pomoc s prvým bývaním pre mladé páry, lebo domov je tam, kde som s tebou. Výstava potrvá do 31. augusta a pozrieť si ju môžete v pondelok a piatok od 8:00 do 16:00 a tiež v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Priestory Považského hradu ožili tajomnou atmosférou: FOTO priamo z miesta

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM