Filip Chudý Hádzaná

Prestížny medzištátny duel v našom meste: V nominácii aj dvaja hráči Považskej

V považskobystrickej športovej hale sa vo sviatočnom období odohrá prestížne hádzanárske derby Slovensko – Česko. Nominovaní sú aj dvaja hráči MŠK.

Ilustračný obrázok k článku Prestížny medzištátny duel v našom meste: V nominácii aj dvaja hráči Považskej
Zdroj: Barbora Talačová

Vo sviatočnom období sa v Považskej Bystrici chystá športový bonbónik. Ešte pred januárovým pokračovaním prvej fázy kvalifikácie o postup na MS 2019 v Nemecku a Dánsku (dve stretnutia v našom meste – proti Fínsku (7. 1.) a Rusku (11. 1.), čaká na slovenskú hádzanársku reprezentáciu prípravný dvojzápas s Českom. Prvý duel sa odohrá v našom meste vo štvrtok 28. decembra o 18:00, odveta sa bude hrať v piatok o 17:00 vo Frýdku-Místku.

Reprezentačný tréner Heine Ernst Jensen sa rozhodol dať v tomto dvojzápase šancu hráčom širšieho kádra, pričom musel reagovať aj na zdravotný stav hráčov. V aktualizovanej nominácii sa nachádzajú aj dvaja hráči MŠK Považská Bystrica – pivot Šimon Macháč a spojka Ivan Bystrický. Obaja zažijú reprezentačný debut. V Jensenovom hľadáčiku sa nachádzal aj ďalší hráč MŠK Tomáš Vallo, ale toho trápia zdravotné problémy, pričom aj jesennú časť dohrával so sebazaprením. Z pôvodnej nominácie tiež vypadol pre zranenie považskobystrický odchovanec Ľubomír Ďuriš.

„Som spokojný s nomináciou, lebo to odzrkadľuje moju dlhoročnú prácu. Len škoda, že je to cez sviatky, no pre hádzanú treba aj niečo obetovať. Ale zas je to tým dupľom lepšie, že hneď premiéra bude v Považskej Bystrici, kde to poznám a nemusím ani nikde cestovať. Navyše tam bude so mnou aj klubový spoluhráč Ivan Bystrický, čiže sa hneď bude lepšie pracovať a hrať,“ povedal Macháč.

Ako ďalej prezradil, reprezentácia sa zíde v stredu o 16:00 v Púchove, pričom na ňu čaká jeden tréning, kde oprášia kombinácie a hneď na druhý deň ich čaká už zápas. Macháča poteší, keď sa považskobystrická hala zaplní aj cez sviatky. Vstup na toto stretnutie je voľný. „Z reprezentačnej nominácie mám veľkú radosť. Zranil sa Vlado Guzy, pričom som bol donominovaný namiesto neho. Teší ma, že hneď prvý zápas mám doma, kde to poznám. Je to taký vianočný darček, ktorý som vôbec nečakal. Vedel som, že v januári pôjdem do 21-tky, ale práve počas vianočného upratovania mi prišla aj táto pozvánka, ktorá má prekvapila,“ uviedol Bystrický s tým, že sa ho chystá podporiť veľký rodinný fanklub.

Českú reprezentáciu čakajú v januári majstrovstvá Európy v Chorvátsku, pričom záverečnú prípravu jej otvorí práve dvojzápas so Slovenskom. V nominácii našich susedov sa nachádza aj opora tímu a bývalý hráč MŠK Ondřej Zdráhala. „Je to prípravný zápas, v ktorom nastúpi na našej strane taký širší reprezentačný káder. Bude to pre nás všetkých výborná skúsenosť, veď Česi prídu s mužstvom, ktoré bude hrať na európskom šampionáte,“ doplnil Bystrický.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská zabila dve muchy jednou ranou: Pohárové finále prináša bonus! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM