Filip Chudý Kultúra

Prelom mesiacov s množstvom zábavy: Pútavé podujatia v Považskej Bystrici

Počas tohto týždňa sa príde k zmene mesiacov, pričom aj prelom júna a júla ponúka množstvo zaujímavých podujatí. Pozrite si naše tipy na najpútavejšie akcie.

Ilustračný obrázok k článku Prelom mesiacov s množstvom zábavy: Pútavé podujatia v Považskej Bystrici
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

PX expo 2016

27. a 28. júna, pred Domom kultúry

Projekt CoolTajneR pripravil hneď na začiatku tohto ročníka zaujímavý projekt pre tých, čo hľadajú lepšie možnosti na trhu práce. Prakticky počas celého pondelka a utorka budú profesionáli radiť záujemcom, ako sa prípadne lepšie zamestnať. V pondelok o 17:00 špeciálne pre mamičky. A v pondelok o 11:30 všetkým zahrá aj raper Mario Frank so živou kapelou.

Divoké historky

27. júna o 19:00, kino Mier

Každému raz rupnú nervy… alebo šesť divokých historiek, ktoré spája téma pomsty a drobných i väčších nespravodlivostí či krívd. Človek sa im nedokáže brániť, ak nechce prekročiť hranice zákona, či dobrých mravov. Pozrite si čiernu francúzsko-španielsku komédiu.

Popoluška

28. júna o 18:00, kino Mier

Baletná komediálna rozprávka, v ktorej účinkujú deti Baletnej školy POINTE v Považskej Bystrici vo veku od 4 do 18 rokov. Šou doplnia v roliach starších postáv rodičia a priatelia školy. Choreografia a réžia v podaní Lívie Zábavíkovej.

Inšpiratívna Považská

1. júla o 19:00, pred Domom kultúry

CoolTajneR sa bude venovať aj projektu centrálnej mestskej zóny. Prebehne tak jedna z prvých odborných diskusií o tomto priestore spolu s odborníkmi z bratislavskej STU. Príďte na modelovanú diskusiu, kde si môžete pozrieť návrhy a inšpirácie, ako sa môže uberať naše mesto.

Bažant kinematograf 2016

1. – 4. júla o 21:30, fontána pri kine Mier

Ide už o 14. ročník letného kočovného kina, tentoraz pri fontáne za kinom Mier. Program: 1.7. Stratení v Mníchove, 2.7. Wilsonov, 3.7. Eva Nová, 4.7. Kobry a užovky.

Považský kotlík

2. júla o 16:00, pred kinom Mier

Ide o 4. ročník súťaže družstiev vo varení gulášu. Registrácia súťažiacich od 15:00, štart príprav o 15:30, štart varenia o 16:00, ukončenie varenia o 20:30, vyhodnotenie s ocenením o 21:00. Nebude chýbať stánok s nápojmi a kultúrny program.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha výstava ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou ako aj dobovými zvukovými nosičmi a pozrieť si ju môžete až do konca augusta.

Klubová výstava 2016

Kino Mier

Výstava fotografií členov Fotoklubu Fénix v Považskej Bystrici: Tomáš Benčík, Branislav Brehovský, Martin Brojo, Ľubomír Červenec, Emil Chudý, Ľuboš Ďurica, Tomáš Hlavčo, Helena Kurusová, Anna Macháčková, Jozef Sádecký, Libor Trško, Maroš Tvrdý, Michal Zahornacký, Róbert Zigo. Výstava potrvá až do 31. augusta. Pozrieť si ju môžete v pondelok a utorok od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

O program v Považskej postarané na celé leto: Tentoraz až v troch lodných kontajneroch, VI­DEO

Horúci týždeň priniesol množstvo správ: Toto je top 5 z Považskej Bystrice

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM