Filip Chudý Kultúra

Prelom mesiacov s množstvom zábavy: 10 pútavých považskobystrických podujatí

Počas nového týždňa vystrieda november posledný mesiac v roku. Aké akcie sú v tomto čase pre vás v meste pripravené?

Ilustračný obrázok k článku Prelom mesiacov s množstvom zábavy: 10 pútavých považskobystrických podujatí
Zdroj: TASR

Nespoznaný

28. novembra o 18:30, kino Mier

Už 25 rokov patrí Richard Müller k najvýraznejším osobnostiam hudobnej brandže na Slovensku. Zažil dramatický vzostup i pád, po ktorom vyhlásil, že s hudbou nadobro končí. Opätovne sa však vrátil na scénu. Nespoznaný je nový dokumentárny film režiséra Mira Rema, vďaka ktorému sa mu splnil dlhoročný sen vytvoriť film o Richardovi Müllerovi.

Utkané…

30. novembra o 16:30, Považské osvetové stredisko

Vernisáž výstavy ručne tkaných textílií autorky Zuzany Pekarovej je na pláne v stredu. Pre verejnosť bude výstava sprístupnená od 1. do 16. decembra v klubovni Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici (budova SPŠ). Pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:30.

Hokej: Považská Bystrica – Michalovce

2. decembra o 18:00, zimný štadión

Hokejisti Považskej Bystrice doma naposledy presvedčivo zdolali Trnavu a zlepšenú formu chcú potvrdiť aj proti favoritovi z Michaloviec, ktorý vedie tabuľku. Podarí sa im to?

Vtedy v raji

3. decembra o 18:30, kino Mier

Láska v tieni hákového kríža. Legendárny, mýtmi opradený a vo svojej dobe najlepší český horolezec Josef Smítka odmietol nastúpiť k totálnemu nasadeniu v Ríši a niekoľko rokov sa pred nemeckými úradmi a gestapom skrýval v skalnom meste Hruboskalska, podporovaný kamarátmi z radov českých a nemeckých horolezcov. Pozrite si český film aj so slovenským hereckým obsadením.

Koncert Lukáša Fodreka

3. decembra o 20:00, Apollo music club

Koncert považskobystrického hudobníka Lukáša Fodreka privíta v sobotu Apollo.

Škriatkovsky dobré Vianoce

4. decembra o 16:00, kino Mier

Predstavenie Divadla Tamariki z Banskej Bystrice. Do kina Mier zavítajú veselí vianoční škriatkovia, ktorí hlavne deťom ukážu ten správny návod na vytvorenie vianočnej atmosféry. Čaká na vás kopec zábavy, žonglovania, spievania a škriatkovských hier. Na záver príde Mikuláš a jeho pomocníci. Pre každé dieťa je pripravená sladká odmena.

Finále

4. decembra o 18:30, kino Mier

Pred 40 rokmi sa Československo stalo majstrom Európy vo futbale. Majstri z Belehradu 1976 boli hrdinovia mnohých detských snov a bola to veľká sláva. Fenomén. Čo z neho zostalo? Pozrite si očakávaný slovenský dokument.

Petzvalov mapový okruh fotoklubov

Kino Mier

Výstava fotografií z XXII. ročníka celoslovenskej súťaže Petzvalov mapový okruh fotoklubov potrvá už len do stredy 30. novembra. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok a utorok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00.

Zuzana Krutá – Príšerné príšernosti

MG art galéria

Výstava malieb tejto autorky potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika až do 7. decembra a je spojená s predajom diel.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ predĺžili až do decembra výstavu ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou a dobovými zvukovými nosičmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Týždeň v Považskej a okolí bol rušný: TOP 5 najčítanejších správ

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM