Filip Chudý Kultúra

Prelom mesiacov s množstvom akcií: Top 10 podujatí v Považskej Bystrici

V tomto týždni nás čakajú posledné septembrové a prvé októbrové dni. Na akých akciách ich môžu Považskobystričania stráviť?

Ilustračný obrázok k článku Prelom mesiacov s množstvom akcií: Top 10 podujatí v Považskej Bystrici
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mustang

26. septembra o 18:30, kino Mier

Dedina na severe Turecka, začiatok leta. Lale a jej štyri dospievajúce sestry sa po ceste do školy hrajú s miestnymi chlapcami. Po dedine začnú kolovať správy o domnelých nemravnostiach a nevinná hra rýchlo prerastie do škandálu s nečakanými následkami. Pozrite si drámu v tureckej réžii.

Lucie Bílá

26. septembra o 19:00, považskobystrický kostol

V kostole Navštívenia Panny Márie v Považskej Bystrici bude na začiatku týždňa koncert Lucie Bílej, pôjde o narodeninový recitál s klavírnym sprievodom Petra Maláseka.

Hádzaná: Považská Bystrica – Nové Zámky

27. septembra o 18:00, športová hala

Pôvodne sa mal tento duel hrať o desať dní skôr, ale žalúdočné problémy hráčov MŠK boli proti. Akú stopu to na považskobystrických hádzanároch zanechalo, to si môžete pozrieť na vlastné oči v utorok podvečer.

Hokej: Považská Bystrica – Trnava

28. septembra o 18:00, zimný štadión

Po sérii prehier si považskobystrickí hokejisti zdvihli náladu výhrou 3:0 v Prešove. Teraz by chceli dosiahnuť prvé domáce víťazstvo v novej sezóne proti susedovi v tabuľke z Trnavy.

Horomil fest 2016

29. septembra – 1. októbra, kino Mier

Už 8. ročník popredného slovenského festivalu hôr a cestovania privíta Považská Bystrica. V kine Mier je pripravený bohatý program, ktorý každý deň začína o 16:00 a končí vo večerných hodinách.

Hádzaná: Považská Bystrica – Šaľa

1. októbra o 18:00, športová hala

Dva ťažké zápasy v jednom týždni na domácej pôde, taká porcia čaká našich hádzanárov v tomto týždni. Po súboji s Novými Zámkami hostíme Šaľu, čo môže byť dôležitý zápas z hľadiska vývoja celej sezóny.

Futbal: Považská Bystrica – Ilava

2. októbra o 14:30, futbalový štadión

Súboj dvoch okresných miest, ktorý môže mať aj prívlastok duel prvého proti poslednému. Považskobystričania neprehrali súťažný zápas už viac ako rok, ich séria sa natiahla na 29 zápasov a proti Ilave ju môžu zaokrúhliť.

Hokej: Považská Bystrica – Slovensko U20

2. októbra o 17:00, zimný štadión

Dva domáce zápasy v priebehu tohto týždňa čakajú aj na našich hokejistov, ktorí privítajú v nedeľu slovenskú reprezentáciu do 20 rokov, ktorá sa pripravuje na MS svojej vekovej kategórie.

Milan Belás: Knihy a informačné brožúry o Považskej Bystrici

Kino Mier

Výstava pri príležitosti 70. výročia udelenia štatútu mesta potrvá v kine Mier až do 16. októbra. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ predĺžili až do decembra výstavu ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou a dobovými zvukovými nosičmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prelom leta a jesene s množstvom správ: TOP 5 z Považskej Bystrice

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM