Filip Chudý Kultúra

Prehľad pre Považskobystričanov: Aké zaujímavé akcie prináša nový týždeň?

Ak ste si ešte neurobili program na tento týždeň, resp. hľadáte niečo zaujímavé, potom vám práve tento zoznam podujatí môže pomôcť.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad pre Považskobystričanov: Aké zaujímavé akcie prináša nový týždeň?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Kreatívne tvorenie s Maťou Vaňousovou

14. augusta o 17:00, námestie pred domom kultúry

V poradí druhé kreatívne dielničky v CoolTajneRi s Maťkou, v ktorých si môžete vyskúšať vyrobiť mnoho užitočných ručne vyrobených vecičiek pre každodenné použitie. Príspevok na materiál sú dve eurá.

Kráľovná Kristína

14. augusta o 19:00, kino Mier

Dievča, ktoré zmenilo dejiny. Príbeh švédskej kráľovnej Kristíny, ktorá nastúpila na trón vo veku šiestich rokov, je portrétom extravagantnej mladej ženy, ktorá sa vzpierala tradícii i konvenciám a popritom zmenila beh dejín. Životopisná historická dráma.

Na cestách-necestách za Draculom

14. augusta o 20:00, námestie pred domom kultúry

Počas cestovateľského večera v CoolTajneRi sa s Robom Fapšom a Filipom Bednárom môžete vybrať do krajiny bájneho Draculu, do Rumunska. Vstup voľný.

Koncert Filipa Bednára a Roba Fapša

15. augusta o 19:00, námestie pred domom kultúry

Títo chalani okrem cestovania rovnako milujú aj hudbu a so svojimi autorskými skladbami sa v CoolTajneRi predstavia práve v tento večer. Vstup voľný.

Baby driver

15. augusta o 19:00, kino Mier

Akčné krimi Edgara Wrighta rozpráva príbeh hudbou posadnutého mladíka menom Baby, ktorý robí šoféra bankovým lupičom. Keď sa zamiluje do čašníčky Debory, chce dať zbohom kriminálnej minulosti a začať nový život so ženou svojich snov. Jeho šéf sa však najlepšieho únikového šoféra tak ľahko nevzdá…

Workshop pre mamičky: Radíme sa s fyzioterapeutkou

16. augusta o 9:00, námestie pred domom kultúry

Ako každú stredu sa aj teraz bude v CoolTajneRi rozprávať na zaujímavú tému, tentoraz s pozvanou fyzioterapeutkou.

Srdečne vás vítame

16. augusta o 19:00, kino Mier

V hlavnej úlohe sa predstaví švihnutý Christian Clavier ako Jean-Etienne Fougerole, ktorý je veľmi rešpektovanou osobnosťou francúzskej literárnej scény. Tento humanista a vrcholný intelektuál žije vo svojom svete po boku bohatej manželky a je totálne odtrhnutý od reality. Francúzska komédia.

Recy Eko Days v CoolTajneRi

17. a 18. augusta o 15:00, námestie pred domom kultúry

Tento formát bude mať v CoolTajneRi premiéru. Počas dvoch dní sa v ňom zamerajú na efektívnu recykláciu, ekológiu a ochranu našej prírody. Vstup voľný.

Deň bojových umení

17. augusta o 17:00, námestie pred domom kultúry

Aikido, karate, kung-fu, zápasenie, džudo, thajský box. To všetko budete môcť vidieť v tento štvrtkový večer v CoolTajneRi. Vstup voľný.

Reparát z povinného čítania

18. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Adrenalínová kabaretná komédia Jakuba Nvotu a jeho Túlavého divadla. Trojica hercov sa priamo pred vašimi očami pokúsi o nemožné. Len za necelú hodinu a dvadsať minút prelúskať látku celého povinného čítania.

Noc hradov a zrúcanín

19. augusta o 16:00, Považský hrad

Tohtoročná Noc hradov a zrúcanín bude už na vynovenom Považskom hrade. Ponúkne prehliadku hradu, barokovú hudbu, sokoliarov, divadlo, tvorivé dielne, lukostreľbu, výstavu historický predmetov.

Helenské hodové slávnosti

19. a 20. augusta, Rozkvet

Už 17. ročník podujatia na najmladšom a najväčšom sídlisku v meste Považská Bystrica. Na tradičnom podujatí na Rozkvete v nedeľu o 15:30 pod kaplnkou vystúpia: Heligonica, Bukasový masív, Hrdza, Kochanski, Rytmus (hudobná skupina). V sobotu o 18:00 na SZŠ DSA Rozkvet bude vernisáž výstavy fotografií a detských výtvarných prác, ktorú si môžete pozrieť v nedeľu od 11:00.

Futbal: Považská Bystrica – Stará Turá

20. augusta o 10:00, futbalový štadión

Považskobystričania odohrajú premiérový domáci zápas po postupe do piatej ligy, v ktorom privítajú Starú Turú. Ide o súboj mužstiev, ktoré v prvom kole zhodne vyhrali 2:1. Naši chlapci zvíťazili v Ladcoch po góle zo záveru duelu. Ako sa ukážu doma?

Home with you

Kino Mier

Všade doma, dobre najlepšie – predajná výstava fotografií na pomoc s prvým bývaním pre mladé páry, lebo domov je tam, kde som s tebou. Výstava potrvá do 31. augusta a pozrieť si ju môžete v pondelok a piatok od 8:00 do 16:00 a tiež v čase podujatí v kine Mier.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Výnimočné nebo nad Považskou a okolím: Najkrajšie noci v roku sa blížia, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM