Filip Chudý Kultúra

Prehľad pre každého Považskobystričana: Kam za relaxom počas nového týždňa?

Oddych vždy príde vhod. A vyrazenie si na zaujímavú akciu možno zaradiť medzi kvalitné spôsoby relaxu. Čo sa dá tento týždeň zažiť v Považskej?

Ilustračný obrázok k článku Prehľad pre každého Považskobystričana: Kam za relaxom počas nového týždňa?
Foto: Rastislav Búgel

Viva

10. apríla o 18:30, kino Mier

Jesus pracuje ako kaderník v nočnom travesty klube v Havane a sníva o tom, že sa raz stane hviezdou. Vďaka svojmu učiteľovi sa mu podarí urobiť konkurz a dostane prvú šancu na pódiu. Potom sa ale zjaví jeho roky neprítomný otec – bývalý boxer, dnes agresívny alkoholik – a všetky Jesusove nádeje zmarí. Ich vzájomné predstavy o živote nemôžu byť rozdielnejšie a tvrdo na seba narazia.

Chatrč

14. apríla o 18:30, kino Mier

Nikdy nie si tak sám, ako si myslíš. Film Chatrč je adaptáciou knihy Williama P. Younga, ktorá oslovila milióny čitateľov po celom svete a mnohým z nich zmenila život. Ide o príbeh, ktorý mnohým ľuďom utíšil duchovný hlad a odpovedal na odvekú otázku, prečo Boh neurobí niečo s bolesťou a zlom tohto sveta.

Rýchlo a zbesilo 8

15. apríla o 18:30, kino Mier

Dominic Toretto opäť exceluje. V jednej z najúspešnejších filmových sérií všetkých dôb je síce možné čokoľvek, ale toto je viac než automobilové zoskoky padákom, prelety áut medzi mrakodrapmi, alebo ťahanie obrieho trezoru ulicami Ria. Rýchlo a zbesilo 8 rozhodne nepôjde na neutrál!

Kráska a zviera

16. apríla o 16:00, kino Mier

Walt Disney uvádza veľkolepú adaptáciu klasickej animovanej rozprávky Kráska a zviera – pozoruhodný príbeh mladej dievčiny Belle, ktorú vo svojom zámku uväzní obávaný a tajomný Netvor, uvidia diváci v podobe doteraz nevídanej.

Vo veľkom štýle

16. apríla o 18:30, kino Mier

Na vyrovnanie účtov nie je nikdy neskoro. V zúfalej snahe platiť pravidelne účty a prežiť kvôli svojim najbližším, sa trojica kamarátov odhodlá riskovať všetko a prepadnúť banku, ktorá ich pripravila o peniaze… Herecký koncert troch zrelých hercov v americkej komédii, so zmyslom pre inteligentný humor a nesmrteľnú recesiu.

Hračky v minulosti

Vlastivedné múzeum

Táto výstava je sprístupnená pre verejnosť vo výstavnej miestnosti múzea (budova Strednej priemyselnej školy) do začiatku júna. Výstava prezentuje viaceré druhy hračiek – od tradičných ľudových po tzv. socialistické. Skvostom výstavy je skriňové bábkové divadlo s 22 bábkami a inventárom zo začiatku 20. storočia.

Našimi objektívmi

Kino Mier

Práve prebieha autorská výstava fotografií členov občianskeho združenia Fotoklub Považie, ktorá potrvá už len do 17. apríla. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Zlaté ruky

Kino Mier

V priestoroch kina Mier môžete v rovnakých časoch navštíviť aj výstavu prác členov Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska. Výstava potrvá už iba do štvrtka 13. apríla.

Veľkonočné inšpirácie

Považské osvetové stredisko

V priestoroch Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici v budove SPŠ si záujemcovia môžu pozrieť výstavu Veľkonočné inšpirácie, ktorá má dve časti. Jednou je výstava Krása nití a druhú časť tvorí výstava Vandrovalo vajce. Pozrieť si ju môžete každý pracovný deň v apríli od 9:00 do 16:00. No tento utorok a stredu z organizačných dôvodov nie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľkonočné inšpirácie v Považskej: Kde môžete vidieť podobne krásne kúsky? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM