Kultúra Kultúra

Prehľad pre každého Považskobystričana: 10 zaujímavých akcií v našom meste v tomto týždni

Ak ste si ešte neurobili program na tento týždeň, resp. hľadáte niečo zaujímavé, potom vám môžeme pomôcť. Prinášame vám zoznam zaujímavých podujatí, ktoré môžete v našom meste navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad pre každého Považskobystričana: 10 zaujímavých akcií v našom meste v tomto týždni
Zdroj: Dnes24.sk

Michal Tvrdý – Výstava fotografií

16. mája o 16:30, Kino Mier

Od tohto týždňa sa začína výstava fotografií z prvého a druhého ročníka podujatia Beh nádeje. Pozrieť si ju môžete každý pracovný deň od 8:00 do 16:00 (v stredu do 18:00), počas víkendov v čase podujatí Kina Mier. Vernisáž k nej je v pondelok o 16:30.

Trabantom do posledného dychu

16. mája o 18:30, Kino Mier

Najznámejší český cestovateľ súčasnosti Dan Přibáň podnikol svoju doposiaľ najnáročnejšiu expedíciu, ktorá je spracovaná v tomto dokumente. Posádky dvoch žltých trabantov, poľského Fiatu alebo Malucha, Čezety, Jawy, a dokonca aj dvoch invalidných vozíkov vyrazili z austrálskeho mesta Perth a behom polročnej dobrodružnej výpravy prešli Východný Timor, Indonéziu, Malajziu a Thajsko.

X-Men: Apokalypsa

20. mája o 18:30, Kino Mier

Po úspešnom celosvetovom hite X-Men: Budúca minulosť sa režisér Bryan Singer vracia s titulom X-Men: Apokalypsa. Apocalypse, prvý a najsilnejší z mutantov marvelovského sveta X-Menov načerpal silu ostatných mutantov a stal sa tak nesmrteľným a neporaziteľným…

Ffiesta! KattyGyal Kenta live show + Selecta Don Gregor

20. mája, Subway club

Toto jarné obdobie nám príde spestriť vynikajúca speváčka KattyGyal Kenta so svojím Selektorom Don Gregor. Obaja pochádzajú z Bohumína a prinesú nefalšovanú atmosféru reggae, dancehallu ale aj ska či hip-hopu.

Noc múzeí a galérií 2016

21. mája o 16:00, areál zrúcaniny hradu Bystrica

Súčasťou programu budú aj prednášky na témy: história hradu Bystrica, renovácia hradnej zrúcaniny, prírodovedný exkurz faunou a flórou Považia a piknik na hrade. No pozor, akcia sa koná len v prípade priaznivého počasia.

Hardcore Henry

21. mája o 18:30, Kino Mier

Hardcore Henry ponúka nekompromisný zážitok, aký v kine doteraz nikto nemal šancu zakúsiť. A k tomu guľometnú dávku násilia, čierneho humoru, divokých nápadov a bezuzdnej zábavy.

Angry birds

22. mája o 16:00, Kino Mier

Táto animovaná rozprávka nás zavedie na ostrov obývaný šťastnými, naivnými a bezstarostnými nelietavými vtákmi. Až na pár výnimiek. V tomto tropickom raji tvoria partičku neobľúbených outsiderov. Večne nahnevaný Red, ovládaný svojimi náladami, rýchly a neposedný Chuck a výbušný Bomb.

Futbal: Praznov – Považská Bystrica

22. mája o 17:00, futbalový ihrisko v Praznove

Považskobystrickí futbalisti majú pred sebou ďalšie mestské derby, keď sa stretnú so svojou ďalšou mestskou časťou. Tentoraz nastúpia v Praznove, ktorý je v tabuľke na poslednom mieste, keďže Lednica odstúpila zo súťaže.

Návštevníci 3: Revolúcia

22. mája o 18:30, Kino Mier

Obľúbená francúzska komédia je späť. S toľkými situačnými gagmi, šialenými situáciami dialógmi a hláškami sa už žiadna iná revolúcia nebude môcť nikdy pochváliť. A slávny tyran Robespierre si bude priať, aby týchto dvoch magorov nikdy nestretol…

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha výstava ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou ako aj dobovými zvukovými nosičmi a pozrieť si ju môžete až do konca augusta.

Môže vás zaujímať:

Unikátna výstava v Považskej Bystrici: Krásne telky legendárnej značky TESLA!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM