Filip Chudý Kultúra

Predlžený považskobystrický víkend: Kam sa dá vyraziť na prelome mesiacov?

Nasledujúci víkend bude predĺžený, keďže obsahuje aj na pondelok pripadajúci sviatočný prvomájový deň. Čo sa bude počas voľných dní u nás konať?

Ilustračný obrázok k článku Predlžený považskobystrický víkend: Kam sa dá vyraziť na prelome mesiacov?
Zdroj: Dnes24.sk

Cuky Luky Film

28. apríla o 18:30, kino Mier

Táto slovenská komédia rozpráva príbeh začiatku šialeného priateľstva, ktoré ich navždy zmení. Cuky je neuznaná video blogerka s túžbou po sláve, Luky zas celebrita na výslní, ktorá má všetko, čo by si človek mohol priať. Okrem jedinej jednej veci – lásky. Aby Luky získala muža svojich snov, musí z obyčajnej ženy z ľudu vytvoriť Miss. Čo sa však stane, ak tou obyčajnou ženou bude práve expertka na trapasy Cuky?

Výtvarné alternatívy

28. apríla o 18:30, ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa organizuje vo výstavných priestoroch XIV. bienále výtvarných alternatív. Vernisáž prebehne v piatok, následne výstava potrvá do 19. mája. A pozrieť si ju môžete každý pracovný deň od 10:00 do 17:00.

AcaPeople

29. apríla o 17:00, kino Mier

Koncert vokálnej skupiny AcaPeople z Považskej Bystrice, ktorá sa snaží šíriť a capella štýl medzi širšou verejnosťou a ukázať tak jeho krásy. Tvoria ju žiaci a absolventi ZUŠ v Považskej Bystrici. Piesne spievajú bez pomoci hudobných nástrojov, každý zvuk vytvárajú svojimi hlasivkami.

The Circle

29. apríla o 19:00, kino Mier

Svet bez hladu. Svet bez vojen. Svet bez chorôb. Neobmedzené možnosti. V úchvatnej a najväčšej high-tech spoločnosti The Circle neexistuje problém, ktorý by nebolo možné vyriešiť. Jej technológie majú moc doslova zmeniť svet. Americký sci-fi triler s Tomom Hanksom a Emmou Watsonovou.

Veterán zraz

30. apríla o 13:00, pred hotelom Manín

Veterán Klub Manín pripravil otvorenie tejto sezóny, ktoré sa kvôli počasiu posunulo zo soboty na nedeľu. Ak si chcete pozrieť krásne historické vozidlá, príďte o 13:00 pred hotel Manín.

Klepeto

30. apríla o 14:00, Zemiansky Kvášov

Už 84. ročník Jurajovských hodov pri príležitosti 90. výročia založenia dobrovoľníckeho hasičského zboru privíta najmenšia mestská časť Považskej Bystrice. Bohatý program začína o 14:00 a vyvrcholí až 2:00 nasledujúceho dňa.

Májovica 2017

30. apríla o 16:00, Lány

Stavanie mája na sídlisku Lány v parku pri Dukelskej ulici oživí folklór a tradície. Do tanca bude hrať FS Bystričan.

Stavanie mája

30. apríla o 16:00, pred kinom Mier

Tradičný program súborov Mestského folklórneho štúdia so stavaním mája bude pred kinom Mier.

72. výročie oslobodenia mesta

30. apríla o 18:00, Pamätník SNP

Pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 72. výročia oslobodenia nášho mesta bude aj tento rok pri Pamätníku SNP v Považskej Bystrici. O 17:00 aj pri Pamätníku padlých hrdinov v Považskom Podhradí.

Power Rangers

30. apríla o 18:30, kino Mier

Fanúšikovia kultového televízneho seriálu sa môžu tešiť – legendárni hrdinovia prichádzajú na plátna kín. Nudný život pätice stredoškolákov sa obráti naruby v okamihu, keď objavia starú vesmírnu loď. Každý z nich vďaka tomu získa nejakú superschopnosť a stanú sa z nich Power Rangers – Strážcovia vesmíru.

Šmolkovia: Zabudnutá dedinka

1. mája o 16:00, kino Mier

Celovečerný animovaný šmolkovský film s obľúbenými postavičkami prichádza! Vďaka záhadnej mape sa Šmoulinka spolu s Mudrošom, Babrošom a Silákom vydáva na dobrodružnú výpravu a náhodou objavia najväčšie tajomstvo v dejinách Šmolkov.

Miesto pri mori

1. mája o 19:00, kino Mier

Osamelý bostonský údržbár Lee Chandler po smrti svojho staršieho brata Joea s prekvapením zisťuje, že sa stal poručníkom svojho šestnásťročného synovca Patricka. Plný obáv sa tak vracia do mestečka Manchester-by-the-Sea, v ktorom vyrastal. Tam je nútený sa vyrovnať so svojou minulosťou, ktorá ho odlúčila ako od exmanželky Randi, tak od komunity, v ktorej vyrastal.

Výstava umeleckej fotografie

Kino Mier

Výber fotografií zo 41. ročníka výstavy umeleckej fotografie členov zväzu slovenských fotografov si môžete v kine Mier pozrieť do 21. mája v nasledovných časoch: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V Považskobys­trickom okrese nás čaká poriadny lejak: Sledujte tú výstrahu!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM