Filip Chudý Rôzne

Prázdninová prechádzka históriou a prírodou: Nevšedný zážitok pre deti v považskobystrickom múzeu, FOTO

Deti, ktoré vo štvrtok navštívili Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici, mali o zábavu a prázdninový zážitok postarané. Zažili viacero zaujímavých chvíľ.

Ilustračný obrázok k článku Prázdninová prechádzka históriou a prírodou: Nevšedný zážitok pre deti v považskobystrickom múzeu, FOTO
Zdroj: Vlastivedné múzeum

Vo štvrtok pripravilo Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici, v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pre deti ŠKD pri ZŠ Udiči oddychové, no poučné pásmo s názvom Prázdninová prechádzka históriou a prírodou.

Vzhľadom na aktuálne prebiehajúcu výstavu Zázračné skrinky, si deti v úvode prezreli historické rádioprijímače a televízory a dozvedeli sa viac o vzniku a začiatkoch rozhlasu a televízie v bývalom Československu, ako aj o štátnom podniku Tesla, nakoľko väčšina vystavených exponátov pochádza práve odtiaľ.

„Pre deti najlákavejšou fázou prázdninového voľnočasového programu bola možnosť dotknúť sa živých zvieratiek, a to hada užovky červenej a slimáka oblovky žravej. Malí odvážlivci, za odbornej asistencie zoológa, užovku vo vode okúpali, čo následne prospeje renovácii jej kože,“ vyjadrila sa Monika Roncová, projektovo – marketingová pracovníčka Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici.

V prírodovednej časti prázdninového dopoludnia sa deti oboznámili s vystavenými preparátmi rýb a hmyzu, ktoré tvoria zaujímavú časť zoologického fondu. „Zámerom poslednej prednášky bolo deťom hravou formou priblížiť hlavné formy hmyzu, vyskytujúce sa v lesoch považskobystrického regiónu. Les tvorí premyslený ekosystém, v ktorom i ten najmenší živočích má svoju dôležitú funkciu,“ povedala Monika Roncová.

Počas neformálnej múzejnej pedagogiky mali deti zo školskej družiny možnosť ochutnať letné nápoje, pripravené z liečivých bylín. Podujatia v múzeu sa zúčastnilo 18 detí vo veku od 6 do 10 rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Unikátna výstava v Považskej Bystrici: Krásne telky legendárnej značky TESLA!

Foto: ilustračné

Deti vo Vlastivednom múzeu: Prázdninová prechádzka históriou a prírodou
5
Galéria
Zdroj: Vlastivedné múzeum
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM