Filip Chudý Rôzne

Práce na Považskom hrade: Turisti majú zákaz vstupu do odvolania

Ak ste sa chystali na výlet k Považskému hradu, máte smolu. Do odvolania platí prísny zákaz. Mesto už situáciu rieši s odborníkmi.

Ilustračný obrázok k článku Práce na Považskom hrade: Turisti majú zákaz vstupu do odvolania
Zdroj: Združenie hradu Bystrica

Združenie hradu Bystrica, ktoré vzniklo v roku 2008, má za cieľ po desaťročiach chátrania pomôcť Považskému hradu, resp. už len jeho zrúcanine. Táto významná kultúrna pamiatka sa vďaka práci členov spomínaného združenia stala pre verejnosť prístupnejšou a bezpečnejšou, aj keď stále platil na ňu vstup len na vlastné riziko, no aktuálne už neplatí ani ten.

„Z dôvodu prebiehajúcich sanačných a rekonštrukčných prác na Považskom hrade a zvýšeného rizika ohrozenia života a zdravia je vstup do areálu pamiatky ako aj pohyb v jeho okolí prísne zakázaný!“ informovala stránka Mesta Považská Bystrica.

Pozor na kamene

Hradná zrúcanina je totiž mestským majetkom, no spravuje ju Združenie hradu Bystrica. „Ľudia chodia na hrad bežne, ale len na vlastné nebezpečenstvo. Môže sa totiž stať, že by tam padol napríklad kameň,“ povedal predseda Združenia hradu Bystrica Štefan Paluš, ktorý potvrdil, že aktuálne na hrade prebiehajú spomínané práce.

Podľa informácie od mestskej hovorkyne Ivety Kováčikovej, v piatok majú na hrade kompetentní stretnutie so statikmi, po ktorom budú múdrejší. No predbežne platí pre verejnosť zákaz vstupu na Považský hrad, a to až do odvolania.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

FOTO a VIDEO: Do považskobystrickej nemocnice sa pustili desiatky maliarov naraz

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM