Filip Chudý Rôzne

Považský hrad v zime: Nádherná scenéria našej dominanty na aktuálnych FOTKÁCH

Na našom hrade prebehol zimný kontrolný deň, ktorý neodhalil nič negatívne, práve naopak. Vznikli z neho nádherné zábery na dominantu nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Považský hrad v zime: Nádherná scenéria našej dominanty na aktuálnych FOTKÁCH
17
Galéria
Zdroj: Obnova Považského hradu

Práce na obnove Považského hradu sa koncom jesene minulého roka vzhľadom na poveternostné podmienky prerušili, pričom pokračovať v nich sa bude opäť v jarných mesiacoch. V zime sa teda na jednej z dominánt nášho mesta zdanlivo nič nerobí, ale kompetentní ľudia, či už členovia Združenia hradu Bystrica, alebo aj ľudia z mestského úradu, ho boli v minulých dňoch skontrolovať.

„Hrad chodíme pravidelne kontrolovať. Je tam síce zákaz vstupu, ale keďže sme zapojení do jeho obnovy, priebežne veci na ňom kontrolujeme aj v zime. No počas nej sa naše združenie hlavne zaoberá administratívnym veciam. Ale tiež čakáme na jar, pretože čím skôr chceme v prácach pokračovať,“ povedal predseda Združenia hradu Bystrica Štefan Paluš.

Ako nám ďalej prezradil, tento týždeň na ňom boli aj pracovníci mestského úradu. Tí na hrade mali v stredu zimný kontrolný deň, po ktorom mohli konštatovať, že všetko je v poriadku. No nielenže ho skontrolovali, ale tiež vytvorili niekoľko záberov, ako náš hrad vyzerá v zime a zverejnili ich na facebookovej stránke Obnova Považského hradu, pričom svoje aktuálny snímky zverejnilo aj Združenie hradu Bystrica. Miestami je aktuálne na hrade približne 30 cm snehu, čo iba zvýrazňuje krásu záberov.

Len pripomíname, že pre turistov aj naďalej platí zákaz vstupu do areálu pamiatky, pričom prísne zakázaný je aj pohyb v okolí Považského hradu.

Považský hrad v zime: Aktuálne snímky našej dominanty
17
Galéria
Zdroj: Obnova Považského hradu

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Investičné akcie Považskej Bystrice na rok 2017: Sledujte, čo má mesto v pláne

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM